Çekme Karavan mı Motokaravan Mı

ABONE OL
Çekme Karavan mı Motokaravan Mı

Karavanlar türlerine ayrılmıştır ve seyahat etmeyi sevenler, özgürlüklerine düşkün olanlar için mükemmel bir tercih olarak karşılanır. Her türlü karavanların taliplisi vardır, ancak çekme karavan mı, motokaravan mı? Her zaman kıyaslanmaktadır.

Çekme Karavan Nedir?

Çekme karavan, adından da anlaşılacağı üzere motorlu bir araç tarafından çekilen karavana verilen isimdir. Bu tip bir karavan aracın arkasına bağlanır ve bu şekilde hareket ettirilmesi sağlanır. Motorları olmadığı için kendi başlarına hareket etmesi söz konusu değildir. Bunun içinde aracı olmayanlar için çekme karavan iyi bir seçenek değildir. Çekme karavanın bu özelliği diğer kullanım avantajı özellikleri göz önünde bulundurulduğunda ikinci planda kalabilir.

Motokaravan Nedir?

Motokaravanlar genel özellikleri itibariyle çekme karavanlarla aynı olsa da kendi başlarına hareket edebildiklerinden dolayı ekstra bir araca ihtiyaç duymazlar. Motokaravanlar sürekli yer değiştirmek ve gezmek isteyenler için idealdir.  

Yukarıda çekme karavan ve motokaravanların genel özellikleri konusunda bilgi verilmiştir. Aşağıda ise bu iki karavan türünün birbiri ile kıyaslaması yapılmıştır.

Motokaravan ve Çekme Karavan Karşılaştırması

Her iki karavan modeli arasında bariz fark edilebilir avantajlar ve dezavantajlar olsa da bunlar sizin ne istediğinize ve ne beklediğinize göre değişir. Yani karavanlar kişiye özel olduklarından dolayı herkesin gezmek, konaklamak ve tatil anlayışı başkadır. Bunun için siz bir karavandan ne bekliyorsanız bu iki tip karavan arasındaki avantaj da değişecektir.

  • Çekme karavanlar motokaravanlara göre daha ekonomiktir.
  • Çekme karavanlar bir yere bırakılıp sabitlenebilir. Bu sayede kendi aracınızla istediğiniz yere gidebilirsiniz. Motokaravanda ise böyle bir durum söz konusu değildir.
  • Çekme karavanınız 750 kg’ın altında ise ekstra ehliyete ihtiyacınız olmaz, B sınıfı ehliyetinizin olması yeterlidir.
  • Aracınıza kasko ve sigorta yaptırdığınızda çekme karavan için yaptırmanız gerekmez.
  • Çekme karavan alacaksanız aracınızın çekiş gücü kuvvetli olmalıdır.
  • Çekme karavan kullanan kişilerin sürüş becerisi yüksek olmalıdır.
  • Motokaravanlar çekme karavanlara göre daha fazla depolama alanına sahiptir.

Yukarıda bahsettiğimiz maddeler doğrultusunda sizin için en avantajlı seçenek hangisi ise onu tercih edebilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden öğrenebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.04.2021

Kayıp Ehliyet İşlemleri - 2021

18.10.2021

Öndeki Aracı Geçmek İçin Kurallar

25.07.2022

Debriyaj Kavrama Noktası Değiştirme

22.04.2020

Elektronik Ehliyet Sınavı Nedir – MEB E-Sınav Soruları 2020