BMW Markasının Tarihi

ABONE OL
BMW Markasının Tarihi

BMW, Alman üreticisi tarafından tasarlanmış olan bir otomobildir. Sadece otomobil değil motosiklet ve bisiklet üretimi de gerçekleştiren bir markadır. BMW marası 1913 yılında Munih’te kurulmuş ancak ilk dönemlerde uçak üretimi gerçekleştirmişti. Zamanla birlikte şirket buyuyerek otomobil üretmeye de başlamıştır.

İlk otomobil fabrikasını 1928 yılında satın almış olan BMW, en başta lisanslı küçük bir İngiliz otomobilinin üretimine başladı, ancak 1932 yılında kendi üretimini piyasaya sürdü. Birkaç yıl geçtikten sonra ürün yelpazesini genişleterek orta sınıfta spor otomobil üretmeye başladı.

Uçak yapımı, İkinci Dünya Savaşı'nın sonuna kadar şirketin en önemli odak noktası olmaya devam etti. İkinci Dünya Savaşı sırasında, BMW bir silahlanma şirketi olarak savaş çabaları için son derece önemliydi ve hükümetin talimatlarını takiben 1941'de hava motorları ve otomobillerin sivil üretimini bırakmak zorunda kaldı.

1940'ta BMW, üretim süreçlerinde yabancı işçileri kullanıyordu. 1942'den sonra suçlular, Doğu Avrupa'dan savaş esirleri, Ağırlıklı olarak Batı Avrupa'dan zorunlu işçiler ve toplama kamplarındaki tutuklular BMW fabrikalarında çalışmak zorunda kaldı.

BMW işgücündeki yabancıların oranı 1940'ta yaklaşık % 3 iken 1944'te yaklaşık % 51'e yükseldi. O zamanlar Alman endüstrisinin çoğunda olduğu gibi, teknokratik bir verimlilik kavramı BMW yöneticilerinin yaklaşımına ve zorla kullanımı yönlendirdi.

1983'te BMW AG, Horst Mönnich'in "BMW Hikayesi - Zamanında Bir Şirket" adlı kitabını yayınlayarak konuyu ilk kez kamuya açık hale getirdi. 1999'da BMW, Alman ekonomisindeki diğer şirketlerle güçlerini birleştirerek vakfını kurdu.  

Savaş sonrası dönem

Savaşın 1945'te sona ermesinin ardından BMW, Sovyet işgal bölgesindeki Eisenach'taki üretim tesisini kaybetti. Bu, şirketin otomobil ve motosiklet üretimindeki uzmanlığını da kaybettiği anlamına geliyordu. İlk savaş sonrası motosikletini 1948'de BMW R 24 şeklinde yola koymayı başardı ve bu başlangıç ​​noktasından itibaren ürün yelpazesini genişletmeye devam etti. 1952'de BMW, sınıfının en üstünde lüks otomobillerle otomobil üretimini yeniden başlattı. Maalesef satışlar, üretim ve geliştirme maliyetlerini karşılayamadı. Bugün ise BMW, 100.000'den fazla çalışanıyla 14 ülkede satış yapan ve 25 üretim noktası bulunan dünyanın en büyük otomobil firmaları arasındaki yerini almıştır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.03.2020

Uzun Yol Şoförlüğü ve Zorlukları

27.04.2021

TOFAŞ Bursa Anadolu Arabaları Müzesi

02.11.2022

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar Oldu? Yeni Ehliyet Ücreti

24.11.2020

Bir Araba Ortalama Kaç KG Ağırlığındadır