BMW Arıza İşaretleri ve Anlamları

ABONE OL
BMW Arıza İşaretleri ve Anlamları

BMW arıza lambaları, her otomobilde olduğu gibi bir anlama sahiptir. Diğer araçlarla aynı özelliğe sahip olan bu lambalar, araç seyir halindeyken ya da dururken olası bir arıza anında sürücünün haberdar olmasını sağlar.

Aşağıda, BMW arıza işaretleri ve anlamları belirtilmiştir. Bu uyarılara uyulmaması arızanın daha fazla büyümesine ve doğal olarak daha fazla para harcamanıza neden olacaktır. Bunun için aracınızda gördüğünüz uyarı lambalarının anlamlarını bilmiyorsanız ya da tehlikeli bir uyarı olduğunu düşünüyorsanız zaman kaybetmeden yetkili servise gitmeniz gerekir.

Uyarı lambaları tüm araçlarda kontağı ilk çevirmede yanar ve bir süre sonrasında hemen geri söner. Eğer bu işlem esnasında arıza lambasından biri ya da birkaçı yanmaya devam ediyorsa hemen ustaya danışmanızda ya da otomobilinizin kullanma kılavuzunu incelemede fayda vardır.

İkaz Lambaları Her Araçta Aynı mıdır?

Otomobillerdeki ikaz lambaları her araçta aynıdır. Yerleri değişiyor olsa da simgele aynı olduğundan genel bir öğrenme her zaman doğru sonuç olmasına imkan sağlayacaktır.

BMW Sarı Ünlem İşareti

BMW sarı ünlem işareti yuvarlak içinde iki yaydan mevcuttur. Bu uyarı işaretinin yanması araçta fren sistemi arızası olduğunu gösterir. Fren sistemi otomobilin ve sürücünün güvenliği açısından çok önemlidir. Bu nedenle bu uyarı işaretinin görülmesi halinde hemen aracı yetkili servise ya da en yakın ustaya göstermek gerek.

BMW e60 Arıza İşareti

BMW e60 arıza işareti motor yağ sıcaklığını gösterir. Aracınızın yağ sıcaklığının olması gereken seviyede bulunması aracın motoru açısından faydalı olacaktır.

Günümüz otomobillerinin büyük bir bölümü bilgisayar donanımına sahip olduğundan olası arızaların da bilgisayar aracılığı ile tespitini yapar. Sensörler arızaları algılayarak beyne gönderir ve ikaz lambaları yanarak sürücülerin bilgilendirilmelerini sağlar.

Arıza İşaretlerinin Anlamlarını Nereden Öğrenebilirim?

BMW ya da herhangi bir otomobil markasının arıza işaretlerini öğrenebilmek için internette araştırma yapmak yeterli olacaktır. İnternet siteleri ya da forum sitelerinde arızalar ve bunların anlamları hakkında detaylı bilgiler elde edilebilir. Bunun dışında her otomobilde kullanım kılavuzu vardır. Kılavuz içerisinde otomobil hakkında bilinmesi gerekenler detaylı bir şekilde anlatılmaktadır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.04.2021

Güvenli Sürüş İçin Doğru Koltuk Pozisyonu

06.05.2020

Karaman Sürücü ve Ehliyet Kursları

10.05.2021

Ehliyet Kursu - 2021

23.10.2020

Fahri Trafik Müfettişi Ne Demek