Bir Arabanın Ne Kadar Antifrize İhtiyacı Vardır

ABONE OL
Bir Arabanın Ne Kadar Antifrize İhtiyacı Vardır

Sürücüler, antifrizin araçta önemli bir sıvı olduğunu bilir. Ancak, aracın ne kadar antifrize ihtiyacı olduğunu genelde bilmez. Oysaki bir sürücü olarak, motorun aşırı ısınmasını önlemek için antifriz seviyesinin ne durumda olması gerektiğini bilmek çok önemlidir. Eğer motor aşırı bir şekilde ısınırsa birtakım sorunlarda beraberinde gelecektir.

Makalemizin devamında bir arabanın ne kadar antifriz ihtiyacı olduğu hakkında bilmeniz gereken her şey açık bir şekilde anlatılmıştır.

Ne Kadar Antifriz Koymalısınız?

Antifriz, motor sıcaklığını optimum seviyeye indirdiği ve motorun tahribatını önlediği için bir araçtaki en önemli sıvılardan biridir. Antifriz hacmi araçlar arasında biraz farklılık gösterirken, çoğu otomotiv uzmanı araçların 5 litreye kadar antifriz alabileceğini belirtiyor.

Motor soğutma sıvısının %100 antifriz olmadığını unutmayın;  İçeriğinde hem su hem de antifriz bulunur.  Yani aracınızdaki antifriz seviyesini tamamlamaya çalışıyorsanız, karıştıramazsınız çünkü önceki antifrizi kullanmanız gerekir.  

Genel olarak antifriz, her 100.000 km veya beş yılda bir tamamen değiştirilmelidir.

Arabamda Yeterli Antifriz Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?

Daha önce de belirttiğimiz gibi motor tahribatını önlemek için aracınızın belirli bir antifriz seviyesine sahip olması gerekir. Bu nedenle antifrizin optimum seviyede olmasını sağlamak sürücü olarak sizin sorumluluğunuzdur.

Bir arabadaki antifriz seviyesinin nasıl kontrol edileceğine aşağıda daha yakından bakalım:

Antifriz Deposunu Bulun

Antifriz deposunun, kaputu açtığınızda ayırt edilmesini kolaylaştıran parlak renkli bir kapağı vardır. Genellikle sarı renktedir.

Soğutma suyu seviyesini kontrol edin

Depoyu bulduktan sonra kapağı araç sıcakken kesinlikle açmayın bu size zarar verebilir.Antifriz seviyesini kontrol etmek, rezervuarın açılmasını gerektirmez,  çünkü bu rezervuar şeffaftır ve içinde bulunan pembe veya turuncu renkteki antifriz seviyesini kabın yan tarafındaki işarette görebilirsiniz.

Rezervuarın üzerinde, biri maksimum, diğeri minimum seviyeyi gösteren iki farklı işaret vardır. Siz ne o çizginin üzerine ne de altına inmeniz gerekir. Üzerine çıktığında antifriz çok çizginin altına indiğinde ise antifriz eksik demektir.

Antifrizi Tamamlayın

Eğer antifriz seviyesi minimum değerin altında ise optimum seviyeye kadar tamamlamanız gerekir. Sıvı minimum seviyenin altına düşmediyse endişelenmemelisiniz, ancak maksimum seviyeyi aşmayan belirli bir noktaya kadar tamamlasanız iyi olur.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.03.2021

RO RO Taşımacılığı Nedir

28.10.2021

Fren Yaptığınızda Yanık Kokusu Gelmesinin Nedeni Nedir

03.06.2020

Niğde Sürücü ve Ehliyet Kursları

29.07.2021

Webasto Isıtıcı Nedir, Nasıl Çalışır