Benzinden Tasarruf Etmenin 7 Yolu

ABONE OL
Benzinden Tasarruf Etmenin 7 Yolu

Benzinden Tasarruf Etmenin 7 Yolu

Yakıttan tasarruf etmek aslında çoğu insanın düşündüğünden daha kolaydır. Ve sadece aşağıda özetlediğimiz bu ipuçlarını takip ederek ciddi miktarda tasarruf etmek mümkündür.

Ancak ipuçlarına geçmeden önce, yakıt enjektörünüzü profesyonelce temizletmeyi unutmayın. Profesyonel bir yakıt enjektörü temizliği, aracınızın en iyi kilometresini elde etmesine yardımcı olurken, aynı zamanda motoru hasara karşı korur.

Profesyonel bir temizlik yaparak, yanma odası ve giriş valflerinin yanı sıra enjektörlerdeki tortuları ortadan kaldırarak yeni otomobil performansını eski haline getirebilirsiniz.

1. Hava Filtrenizi Kontrol Edin

Bugün yoldaki araçların yaklaşık yüzde 25'i, sadece hava filtresini değiştirerek yakıttan tasarruf edebilir. Temiz bir hava filtresinin benzin kilometresini % 10'a kadar iyileştirdiği gösterilmiştir.

2. Lastiklerinizi Düz Tutun

Kötü lastik hizalaması aracınızın motorunu daha fazla çalışmaya zorlarken, lastiklerinizin çok daha hızlı aşınmasına neden olur. Uyum sağlayın ve benzinde  % 10'a kadar tasarruf edin.

3. Lastiklerinizin Hava Basıncını Kontrol Edin

Yoldaki araçların dörtte birinden fazlası inmiş lastiklerle gidiyor. Konu yakıt verimliliği olduğunda, yetersiz şişirilmiş ortalama lastik % 2,8'e mal oluyor.

4. Gaz Kapağınızı Kontrol Edin

Araçların % 17'sinde eksik gaz kapağı veya bozuk conta vardır. Buradan dışarı çıkan dumanlar yakıt pompasına ve çevreye zarar verebilir.

5. Ayağınızı Gazdan Biraz Çekin

Biraz daha yavaş sürmek, tasarruf etmenize yardımcı olur. Hızınızı düşürdüğünüz her 5 km için yakıt tüketimini % 7'ye kadar azaltabilirsiniz.

6. İyi Bir Sürücü Olun

Gaza ve frenlere mümkün olduğunca sert basmayı bırakın. Işık yeşile döndüğünde ya da hızla giderken aniden yavaşladığınızda yakıt maliyetiniz üçte bir oranında artar.  Bunun için sürüşünüzü olabildiğince yumuşak yapın.

7. Aracınızın Az Yakması İçin İpuçları

  • Uzun bir süre frene basmak, fren balatalarınızı daha hızlı yıpratır ve gaz tüketimini yüzde 35'e kadar artırabilir.
  • Aracınıza eklenen her 100 kg ekstra ağırlıkla, yakıt verimliliğinin % 2 oranında kaybediyorsunuz.
  • Rölanti, yakıt tasarrufunuzu azaltmanın kesin yollarından biridir. Yaklaşık 30 saniyeden fazla durursanız, yakıttan tasarruf etmek için aracı kapatmanız yeterlidir.

Otomobiller hakkında teknik bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.06.2021

Araç Plakası Nereden Çıkarılır

07.01.2022

Bayraklı Sürücü Kursları - Bayraklı Ehliyet Kursları

07.04.2021

Vakum Pompası Nedir

14.02.2022

Karataş Sürücü Kursları - Karataş Ehliyet Kursları