Bel Altı Boya Nedir

ABONE OL
Bel Altı Boya Nedir

İkinci el bir araç almak istediğinizde en sık duyduğunuz kelimelerin başında aracın bel altı boyalı olduğudur. Eğer bu durumun ne olduğunu bilmiyorsanız o zaman yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederiz.

Bel altı boya genelde yanlış bilinir. Yanlış bilinen şey ise bir aracın çıta olarak bilinen bölümünden altta kalan bölümlerin boyalı olmasıdır. Aslında bel altı boya demek aracın tavanının dışında kalan her yerinin boyalı olduğudur.

Bel altı denildiğinde aslında nereler kastediliyor

  • Kaput
  • Ön tampon
  • Yan kapılar
  • Sürücü kapısı
  • Çamurluk bölümleri

Bu bilgiler aslında aracın takla atmadığının da bir göstergesidir. Yani tavanda hiç boya yoktur ve bu sayede bu tip bir aracı aldığınızda aslında neler olmuş olabileceğini az çok bilirsiniz. Bel altı boya denildiğinde bazıları etek altı boya 

Etek Altı Boyalı Ne Demek?

Bel altı ve etek altı bölgeleri birbirinin aynısı olarak düşünülüyor olsa da aslında birbirinden farklı kavramlardır. Bel altı boya tavan dışında kalan yerler, etek altı boya ise aracın sağ ve sol bölümünde bulunan çıtaların alt kısmında kalan yerlerdir.

Yukarıdaki tanımlamadan da anlaşılacağı gibi etek altı boyalı olan araçlarda daha az hasar vardır. Ancak bu netliği sağlayabilmek için satın alacağınız aracı önce ekspertize göstermeniz yerinde olacaktır. Günümüzde ekspertiz hizmeti neredeyse mahalle aralarına kadar inmiştir.

Bel Altı Boya Neden Yapılır?

Bir araca bel altı boya farklı nedenlerden dolayı yapılır. Örneğin kaza sonrasında kaportadaki hasarın giderilmesini sağlamak için yapılabilir. Ya da aracın boyası eskimişse daha düzgün görünmesini sağlamak için bu işlem yapılabilir. Burada önemli olan aracın tavanını boya solmuş olsa bile boyamamaktır.

Tavanı Boyalı Araç Alınır mı?

Tavanı boyanmış olan bir aracı almak için önce iyi düşünmek ve incelemek gerekir. Yani satın alacağınız aracın fiyatı uygun ise bu durumda alınabilir, ancak fiyat normal ise bu durumda siz aracı tekrar satmak istediğinizde bunun karşınıza çıkacağını unutmamanız gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.05.2023

Dolmuş Şoförü Nasıl Olunur

28.11.2023

Özel Direksiyon Dersleri Kimler İçin Uygundur

28.06.2021

Akü Suyu Azalırsa Ne Olur

30.03.2020

E-sınav Bitiminde Yapılacaklar