Araçların Otoyolda Uyması Gereken Kurallar Nelerdir

ABONE OL
Araçların Otoyolda Uyması Gereken Kurallar Nelerdir

Otoyolda seyir halinde olan araçların uymaları gereken birtakım kurallar vardır. Eğer çok sık otoyolları kullanmıyorsanız bu durumda kurallar hakkında detaylı bilgiye sahip olmamanız normaldir, ancak bu kuralları bilmemeniz bazı durumlarda sıkıntıya neden olabilir.

Otoyollara getirilmiş olan kurallar güvenli bir sürüş ve kazaların önlenmesi için önemlidir. Bu nedenle eğer kurallar hakkınızda fikriniz yoksa yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederiz.

Otoyolda Araçlar Nasıl İlerler?

Otoyola giriş esnasında hızlanma şeridinden yaralanmak gerekir. Yoldaki trafiğin akış hızına gerekli uyum sağlandıktan sonra artık otoyol bandına girmek gerekir. Otoyolda durmak, geri geri gitmek, park etmek ya da geriye dönmek kesinlikle yasaktır. 

Otoyolda Aracınız Arıza Yapmışsa Ne Yapmalısınız?

Otoyoldayken aracınız arızalanmış ya da kaza yapmış olabilir. Bunlar zorunlu bir duruştur. Bu nedenle önceliğiniz aracınızı emniyet şeridine almak olmalı. Aracı güvenli bir şekilde çektikten sonra reflektörünüzü kullanarak işaretlemeniz gerekir. Aracınız arızalı olduğu halde emniyet şeridinden ilerlemeyi düşünüyorsanız bunun yasak olduğunu unutmamanız gerekir. Çünkü emniyet şeridinde hareket ederken hız sınırının altına ineceğinizden bu yasaktır.

Otoyoldan Nasıl Çıkarsınız?

Otoyola girerken nasıl hızlanma şeridine geçmişseniz çıkarken de yavaşlama şeridine geçmeniz gerekir. Şeridin hemen başından itibaren girdikten sonra hızınızı düşürmelisiniz.

Yukarıdaki otoyolda hareket kurallarına dikkat ettiğinizde güvenli bir ulaşımı gerçekleştirmiş olursunuz. Hem sizin hem de sizinle aynı şeritte ilerleyen diğer araçların can ve mal güvenlikleri önemlidir.

Yavaş Sürme ve Yavaşlama Yasağı Nedir?

Otoyolda sürücülerin uyması gereken kurallardan bir tanesi de hız sınırlarıdır. Araç nasıl belirlenmiş olan hız sınırını geçmemesi gerekiyorsa, belirlenmiş olan alt sınırı da geçmemesi gerekir. Zorunlu bir durum olmadığı sürece otoyolda tüm araçlar belirlenmiş olan hız limitleri içerisinde araçlarını kullanması gerekir.

  1. Otoyolda seyir halindeki araçların ilerlemesine engel olmak yasaktır.
  2. Hız limitlerinin altında ve üzerinde gitmek yasaktır.
  3. Gereksiz yavaşlama ya da ani fren yasaktır.

NOT: Yukarıda belirtmiş olduğumuz bu 3 madde otoyolda uyulması gereken zorunlu kuralların bir özetidir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.05.2021

Ehliyet Masrafları Ne Kadar? 2021

24.05.2021

Sürücü Kursu Kayıtları Ne Zaman

26.02.2021

Sürücü Belgeleri Geçici Olarak Verilemeyecek Psikiyatrik Rahatsızlıklar

10.06.2022

Yokuş Kalkış Desteği (Hill Holder) Nedir, Nasıl Çalışır