Araçlarda Mutlaka Bulunması Gereken Ekipmanlar

ABONE OL

Araçlarda mutlaka bulunması gereken ekipmanlar, sürücü güvenliği, acil durumlar ve yolculuk sırasında oluşabilecek sorunlara müdahale açısından önemlidir. Her ülkenin kendine göre belirlemiş olduğu birtakım kurallar vardır. Bunların büyük bir çoğunluğu genel olarak tüm ülkelerde aynıdır. Bizim ülkemizde de her araçta bulunması gereken zorunlu malzemeler ise şu şekilde sayılabilir.

Aşağıda arabada bulunması gereken aksesuarlar belirtilmiştir.

Araçlarda Bulunması Gereken Zorunlu Malzemeler

  • Lastiklerle ilgili problemler her sürücünün başına gelebilecek sorun kapsamındadır. Olası bir sorun yaşanması karşısında çözüm sağlayabilmek için yedek lastik, bijon anahtarı, kriko gibi ekipmanlar mutlaka araçta olması gerekir.
  • Reflektör, aracın arıza yapması durumunda güvenliğiniz için diğer sürücülerin sizi fark etmesi ve dikkat etmesi açısından oldukça önemlidir.
  • İlk yardım çantası mutlaka olması gerekir. Yara bandı, pansuman malzemeleri, sargı bezi, elastik bandajlar ve acil durumlar için ilaçlar içeren bir ilk yardım çantası bulundurulmalıdır.
  • Küçük yangınları söndürmek için kullanabileceğiniz yangın söndürücü.
  • Çekme veya çekilme işlemleri için kullanılabilecek güçlü bir halat.
  • Gece veya kötü hava koşullarında aracınızın etrafını aydınlatmak için el feneri ve yedek piller.
  • Soğuk hava koşullarında camınızı kazımak için gerekli araçlar.
  • Sürücü belgesi, araç ruhsatı
  • Aracın aküsünü şarj etmek veya başka bir araçtan enerji almak için takviye kablosu.

Yukarıda bahsetmiş olduklarımız kanunen araçta bulundurulması gereken malzemeler, ancak bunların dışında da ihtiyacınız olabilecek bazı ekipmanlar vardır.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yolunuzu daha kolay bulabilmeniz için bir takım cihazlar kullanılmaya başlandı. Bunların en başında da navigasyon cihazları geliyor. Eğer akıllı bir telefon kullanmıyorsanız aracınızda navigasyon içeren bir sistem olması çok önemlidir.

Cep telefonları günlük yaşamın önemli bir parçasıdır. Şarj ise insanların en çok yaşadığı problemlerin başında geliyor. Eğer uzun bir yolculuğa çıkmayı planlıyorsanız mutlaka aracınızda şarj kablosu olması gerekir. Bu sayede yolculuk esnasında cep telefonunuzun şarjı bitmiş olsa da doldurma imkanı yakalamış olursunuz.

Güneş gözlükleri yazın güneşe karşı gözlerinizi koruyabileceği gibi kışın karlı bir yolda gözünüzün almamasını sağlayacaktır. Özellikle gece kullanabileceğiniz gözlükler karşınızdan gelen aracın farlarından rahatsız olmamasını sağlayacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.02.2021

TCU Nedir

31.03.2021

Ehliyet İçin Öğrenim Şartı Nedir

01.11.2021

Ehliyet İçin Gerekli Belgeler Nelerdir? 2022

24.12.2021

Evren Sürücü Kursları - Evren Ehliyet Kursları