Aracınızın Farlarını Nasıl Temizlersiniz

ABONE OL
Aracınızın Farlarını Nasıl Temizlersiniz

Farlar her arabada önemli bir bileşendir ve pratik bir amaca hizmet. Örneğin gece boyunca sürücünün yolu görmesini sağlar. Farların gece kazalarını azalttığı açık olsa da, araştırmalar gündüz kazalarını da azaltabileceğini göstermiştir. Yani farları gece gündüz açık tutmak, genel olarak kaza sayısını azaltır. Bu oranlara teknik olarak baktığımızda yaya kazaların da % 12, motosiklet kazaların da % 23 ve araç kazalarında % 5,7 civarındadır. Kısacası farlar insanların güvenliğini sağlamada çok önemli bir rol oynar. Bunun için farlar söz konusu olduğunda kirliyse temizlemek, kapalıysa açmak gerekir.

Solmuş Farlar Tehlikeye Neden Olur

Farlar solmuşsa, aydınlatma istenilen düzeyde olmaz. Solmuş farlar, ışık çıkışını neredeyse % 95 oranında azaltarak aracın görünürlüğünü önemli ölçüde azaltır.

Peki, aracınızın farları solmuşsa bu durumda nasıl temizleyebilirsiniz? Aşağıda bahsedeceğimiz pratik yöntemler sizi bu tehlikeli durumdan kurtaracaktır.

Diş Macunu ve Kabartma Tozu İle Temizleme

Araba farlarını eski haline getirmenin en kolay yolu diş macunu ve kabartma tozu kullanarak temizlemektir. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler ise şöyledir: 

  • Diş macunu
  • Karbonat
  • Su
  • Sprey şişesi
  • Balmumu
  • Kumaş
  • Diş fırçası

Yapmanız gereken işlem diş macununuza karbonat ekleyip iyice karıştırın. Bu, karışım beyazlatma etkisini artırır. Macunu farlara elle uygulayın ve ardından fara ılık su püskürtün ve bir bezle silin. Yaptığınız bu işlem sonrasında farlarınızın uzun süre boyunca temiz kalmasını istiyorsanız farın üzerini balmumu ile kaplayın ve bir süre bekledikten sonra silin. Balmumu far üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturacaktır.

Zımparalama Yöntemi

Farlarınızı sabunlu suyla yıkayın. Üzerinde hiç toz kalmayacak şekilde silin ve sonra farın kenarlarını bantla yapıştırın. Bu zımpara işleminin farın dışına çıkmamasını sağlayacaktır. Kumlu zımpara bu işlem için uygun olacaktır. Uygulama şamasında ise zımpara ile farı ıslatın ve düz hareketlerle işlemi yapın. Farın yüzeyinin çizilmemesi için sürekli ıslak olmasını sağlayın. Zımpara fardaki parlaklığı kaldırdığı için üzerine cilalama uygulaması yapabilirsiniz.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz tüm konulara https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.02.2021

Aks Tipleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

07.06.2021

Sürücü Kursuna Gitmezsek Ne Olur

27.05.2021

Sürücü Kursu Nerede

20.10.2020

Motosiklet Ehliyeti Nasıl Alınır