Aracınızda Paslanmayı Önlemenin Yolları Nelerdir

ABONE OL
Aracınızda Paslanmayı Önlemenin Yolları Nelerdir

Bir araçtaki pas sadece çirkin görünmekle kalmaz, aynı zamanda aracı satarken veya yeni bir araba satın almak için takas olarak kullanırken değerini düşürür. Pas çevresindeki metali yiyip bitirir ve zamanla aracınızda büyük kozmetik ve mekanik hasara neden olabilir.

Bir araba paslanmaya başladığında, hasar hızla yayılabilir, bu nedenle henüz paslanma başlamışken önlemek önemlidir.

Aracınızı paslanmadan korumak için atabileceğiniz basit adımlar aşağıda paylaşılmıştır.

Aracınızı Düzenli Olarak Yıkayın

Kir, tuz ve tortu zamanla aracınızın üzerindeki cila ve boyanızı bozabilir; Bu katmanlar bir kez aşınmaya başladığında aracınızın metal bileşenleri paslanmaya karşı korumasını azaltır. Dolayısıyla bu da zaman içerisinde paslı bölgenin daha fazlalaşmasına neden olur.

Aracınızı haftada bir veya iki haftada bir yıkamak, boyasına kir bulaşmasını ve bununda boyaya zarar vermesini önleyecektir. Aracı bıraktığınız yere dikkat etmelisiniz. Kuş pislikleri ve ağaç reçineleri boyanın en büyük düşmanıdır. Bunlar kuruyken dokunmamaya veya silmemeye dikkat edin, çünkü asit içerdiklerinden dolayı kuru silmeye çalışırsanız boyanın solmasına veya çizilmesine neden olursunuz.

Aracınızın alt takımına özellikle dikkat edin. Kışın çok kar olan bir bölgede yaşıyorsanız, aracınızın altında biriken tuz ve kimyasal tortular, aracınızın pasa karşı koruma yeteneğini tehlikeye atar. Yaz ya da kış aracın altını yıkadığınızda bu maddelerin aracınıza yerleşmesini engellemiş olursunuz. 

Pasta Cila

Cila, aracınıza şık bir parlaklık vermekten daha fazlasını yapar. Örneğin boyasını solmaya ve hasara karşı korur. Aracınıza yılda iki kez cila sürmek, boyanıza ekstra bir koruma katmanı sağlayarak pas riskini azaltmaya yardımcı olur.

Paslı Bölgeye Hızlı Müdahale Edin

Pas hızla yayılır ve zamanında müdahale edilmezse arabanın mahvolmasına neden olabilir. Eğer arabanızda bir noktada pas görürseniz hemen o bölgeye yoğunlaşmanız gerekir. Paslı bölgeyi temizleyerek boya rötuşu yapmak durumu görsel açıdan çözebilir, ancak paslı olan parçanın alınarak yeniden düzeltilmesi işin kökten çözümünü sağlayacaktır. Pas çok hızlı bir şekilde ilerler ve üzerini kapatmış olsanız bile boyanın altından başka yerlerinde paslanmasına neden olur.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.07.2023

Türkiye’de Satılan En Sağlam Araba Modelleri

14.01.2022

Frene Basınca Rölanti Düşmesi veya Yükselmesi Neden Olur

10.03.2021

Hangi Araçlara LPG Takılması Uygundur

06.10.2021

Ehliyet Gerektirmeyen Motorlar - Ehliyet İstemeyen Motorlar