Aracınız Pert Olunca Ne Kadar Ödeme Alırsınız

ABONE OL
Aracınız Pert Olunca Ne Kadar Ödeme Alırsınız

Bir aracın kaza sonrasında % 70’inden fazlasının hasar görmesi pert olarak tanımlanır. Bu oran aracın tamir masrafının sigorta değerine yakın olduğundan dolayı sigorta firmaları bu şekilde belirlemiştir. Pert araç ağır hasarlı olduğundan dolayı kullanılmaz hale gelmiştir.

Aracınızın pert halinden bahsedebilmeniz için yukarıda belirtilmiş olan durumun gerçekleşmiş olması gerekir. Eğer aracınız bu şekildeyse yapmanız gereken birkaç işlem vardır. Bunların en başında ise en geç 5 iş günü içerisinde sigorta firmasına durumu anlatmak gelir. Araç sigorta firmasının göndermiş olduğu eksper tarafından incelenir. Aksi durumda sigorta durumdan haberdar olmadığından dolayı sorumluluğu kabul etmez.

Sigorta şirketine durumun aktarılması sırasında istenilen birtakım belgeler vardır. Bu belgeler ise şöyledir;

  • Sigorta poliçesi
  • Trafik kaza raporu
  • Sürücünün alkol raporu
  • Ehliyet ve ruhsat fotokopisi
  • Aracın hasarlı olduğunu belgeleyen fotoğraflar
  • Primlerin ödendiğine dair makbuzlar

Kasko Yazan Sigorta Bedelini mi Öder?

Aracına kasko yaptıran bir sürücünün en çok merak ettiği konu budur. Eğer aracınız pert olmuşsa ya da çalınmışsa sigorta poliçesindeki değer şeklinde değil kazanın olduğu gün aracın rayiç bedeli neyse bu rakam üzerinden ödeme yapar. Bu Kasko Sigortası Genel Şartları’nda “Sigorta şirketi aracı hasar tarihi itibariyle rayiç değerine kadar teminat altına almıştır.” İbaresiyle belirtilmiştir.

Rayiç bedelin somut olarak belirlenemiyor olması halinde Türkiye Sigorta Birliği tarafından yayınlanacak liste esas alınır.

Trafik Sigortası Pert Araçta Ödeme Yapar mı?

Trafik sigortası adından da anlaşılacağı gibi her aracın zorunlu olarak yaptırması gereken bir güvencedir. Kasko sigortasının tam tersi sizin değil karşı tarafın aracında olan hasarın karşılanmasını sağlar. Bu nedenle aracınızın kasko sigortası olsun ya da olması trafik sigortası size hiçbir şekilde ödeme yapmaz. Trafik sigortasının devreye girebilmesi için meydana gelen kazada suçun sizde olması gerekir. Buradaki amaç üçüncü kişilerin trafikte güvende olmasını sağlayabilmektir. Bir aracınız varsa anlık olarak meydana gelebilecek kaza durumlarına karşın kendinizi güvenceye almanız önemlidir. Bunun için kasko sigortası yaptırmanız çok önemlidir.

Otomobiller hakkında merak edilen bilgilere https://www.surucukurslari.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.08.2020

Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma Suçu Nedir

23.06.2022

Ehliyet ve Direksiyon Sınavına Kaç Defa Girebilirim

24.10.2022

Ehliyet Yenilemede Son Tarih Yaklaşıyor! Son Tarih Ne Zaman

12.05.2021

Kompresyon Testi Nedir, Nasıl Yapılır