Aracımın Gerçekten Değerini Nasıl Bulurum

ABONE OL
Aracımın Gerçekten Değerini Nasıl Bulurum

Bir aracın değerini çeşitli faktörler göz önünde bulundurulduğunda tespit etmek zor olabilir. Bunun için arabanızı satmayı düşünmüyorsanız bile ne kadar edeceği her zaman merak konusudur. Bunu bilmeniz ise olası bir kaza sonrasında sizin hak iddia edebilme konusunda yararlı olacaktır.

Evet, aracın değerini bilmek iyidir, fakat bunu aracınızı pazara götürmeden nasıl yapabilirsiniz?

Web Sitelerinden Öneriler Alın

Arabanızın değerini öğrenmenin en kolay yolu, web sitelerini incelemektir. İkinci el ilanların yer aldığı web sitelerinde aracınızın benzerleri ve en yakın modelleri mevcuttur. Buradaki arabalarla kendi aracınızı kıyaslayarak ortalama bir fiyat öğrenebilirsiniz.

Sizinkine Benzer Arabaların Listelerini Bulun

Forum siteleri veya sosyal medya uygulamalarında araçların modellerine ve markalarına göre gruplar vardır. Bu gurupların amacı sürücülerin birbiri arasında fikir alışverişinde bulunmalarını sağlamaktır. Bu platformlar sayesinde yalnız aracınızın değeri değil aynı zamanda ihtiyaç duyabileceği bakımlardan tutun da yedek parça fiyatlarına varıncaya kadar pek çok konuda fikir sahibi olabilirsiniz.

Sokaktaki Satılık Araçları İnceleyebilirsiniz

Sokaklarda ezerken muhtemelen sizin arabanıza benzer model ve markalara sahip olan satılık araçları görebilirsiniz. Bu araçlara alıcı gibi müşteri olarak fiyat alabilir ve son teklifinizi sunabilirsiniz. Alacağınız yanıtlar ortalama olarak sizin aracınızın değerini de ortaya çıkaracaktır. 

Arabamın Gerçek Değeri Nedir?

Otomobiller aynı model ve markaya sahip olsalar da birbiriyle asla eşit değildir. Çünkü bir aracın değerini belirleyen birden fazla faktörün olduğunu söylemiştik. Örneğin aracınızın kilometresi, değişeni ve boyasının olup olmadığı, iç mekan temizliği, lastikleri, döşemeleri, ekstra eklenmiş olan donanımları gibi pek çok alternatif aracın fiyatını yükseltmeye katkı sağlayacaktır.

Aynı model olan iki araçtan kilometresi yüksek olan ile düşük olan arasında inanılmaz derece de fiyat farkı vardır. Hatta bu fark değişene göre de daha fazla açılmaya başlar.

Bir sürücü olarak kullandığınız aracın bakımlarını yapmak ve onu sürekli temiz tutmak aracın değerini artıran önemli bir faktördür. Bunun içinde genelde araçlar satılırken “Bayandan” ya da “Doktordan” ifadesi kullanılarak satılmaya çalışılır.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz tüm konulara https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.04.2020

Giresun Sürücü ve Ehliyet Kursları

26.02.2021

Aracım Çekildi Ne Yapmalıyım

21.01.2021

Sürücü Kurslarında Hangi Dersler Verilir

11.01.2021

Araba Kullanırken Müzik Dinlemek Doğru mu Yanlış mı