Araç Ömrünü Uzatacak Öneriler

ABONE OL
Araç Ömrünü Uzatacak Öneriler

Modern arabalar karmaşık motorlara sahip olduğundan dolayı kullanılan bileşenlerin aşınması normaldir. Eğer bir sürücü olarak arabanızı dikkatli kullanırsanız size yıllar boyunca iyi bir performans verecektir. Agresif kullanım aracın performansını düşürebileceği gibi servis sürenizi de kısaltacaktır.

Aşağıda bahsedeceğimiz bu ipuçları sizi servise harcayacağınız paradan kurtaracağı gibi arabanızdan en iyi şekilde performans almanıza da yardımcı olacaktır.

  1. Arabanızı Çalıştırınca Isıtın

Yağ pompası, motor çalıştırıldığında çalışmaya başlar. Yağın motora girmesi ve doğru çalışma sıcaklığına ulaşması için bir müddet aracınızı hareket ettirmeyin. Eğer soğuk bir mevsimde çalıştırıyorsanız aracı hareket ettirmeden önce motorun tam olarak ısınması için 1 dakikaya kadar bekleyin. 

  1. Gaz Pedalına Sonuna Kadar Basmayın

Hızdan hoşlanıyor olabilirsiniz, ama yolu müsait gördüğünüzde gaz pedalına sonuna kadar basmayı denemeyin. Çünkü gaza basmak motorun devrini artırır ve bu da aracınızın daha fazla yakmasını sağlar. 

  1. Ani Fren Yapmayın

Bir otomobilde acil bir durum gerekmediği sürece ani fren yapmak çok tehlikelidir. Frene basmadan önce yavaşlayın ve ayağınızı gaz pedalından çekin. Siz ani frene bastığınızda fren sisteminiz ısınır ve buda hem balataların hem de lastiklerin ömrünü kısaltır. Ani frende arkadaki sürücünün size çarpma ihtimali de yüksektir.

  1. Yokuş Aşağı İnerken Vites Küçültün

Yokuş aşağı inerken hızı düşürmenin ve kontrolü sağlamanın doğru yolu vitesi küçültmektir. Eğer siz yokuş aşağı inerken vites küçültmek yerine frene basarsanız aşırı sürtünme fren bileşenlerini ısıtarak fren sorunlarına ve olası fren arızalarına neden olur.

  1. Araç Durmadan Geri Vitese Takmayın

Araç durmadan ileri ve geri vites arasında geçiş yapmayın. Özellikle otomatik bir araç kullanıyorsanız araç tam durmadan asla geri vitese takmayın.

  1. Elinizi Vites Kolu Üzerinde Tutmayın

Genelde Türk halkı olarak en çok yaptığımız şey bir elimiz direksiyonda diğeri ise vites kolundadır. Ancak eliniz vites kolunda olduğu için bu manuel şanzıman üzerinde bir baskıya neden olabilir ve aşındırır.

  1. Park Ederken El Frenini Kullanın

Otomatik araçlarda, aracın hareket etmesini önlemek için 'P' konumu vardır. Bu park freni olarak geçer. Araç ister manuel olsun ister otomatik park halindeyken ek bir güvenlik sağlamak için mutlaka el frenini çekin. Özellikle yokuşta bıraktığınızda bu hayati önem taşıyabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.03.2022

Direksiyon Sınavı Araç Tanıma Soruları

21.06.2021

Trafiğe İlk Kez Çıkacaklara Uyarılar

27.10.2021

Trafik Sigortasının Yüksek Çıkmasının Nedeni Nedir

26.10.2020

Fazla Yolcu Taşımanın Cezası Nedir