Araç Aldıktan Sonra Trafik Sigortasını Kaç Günde Yaptırmalıyım

ABONE OL
Araç Aldıktan Sonra Trafik Sigortasını Kaç Günde Yaptırmalıyım

Trafik sigortası, ülkemizde araç sahipleri için zorunlu tutulan sigorta türleri arasında yer alır. Zorunlu trafik sigortası olası bir trafik kazası durumunda karşı tarafa verilen hasarın karşılanmasını sağlar. Bu sigorta türünün araç sahipleri tarafından her yıl yenilenmesi gerekir. Aksi takdirde araç sahiplerine cezai işlem uygulanabilir. Trafik sigortası süresi, yeni araç alan kişiler tarafından merak edilen konulardan biridir.

Zorunlu Trafik Sigortası Süresi Ne Kadar?

Araç sahipleri için zorunlu tutulan trafik sigortası yaptırılmadığı takdirde kişilere cezai yaptırımlar uygulanır. Sıfır veya ikinci el araç satın aldıktan sonra zorunlu trafik sigortasının ne kadar süre içerisinde yaptırılması gerektiği, merak edilen konulardan biridir.

İkinci el araç alan kişiler, yeni trafik sigortası poliçesi düzenletmelidir. Geciktirilen veya yapılması aksatılan trafik sigortaları, araç sahiplerinin maddi zararlar yaşamasına sebep olabilir. Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası genel şartlarına göre zorunlu trafik sigortasının geçerliliği, araç satışının gerçekleşmesi ile geçerliliğini yitirir. Bu nedenle ikinci el araç satın alan kişilerin aracı aldıkları tarihten itibaren önceki araç sahibinin yaptırdığı zorunlu trafik sigortası, 15 gün içinde yaptırılabilir. Ancak sıfır araç sigorta süresi farklılık gösterebilir.

Araç Aldıktan Sonra Trafik Sigortasını Kaç Günde Yaptırmalıyım?

Yeni alınan aracın sigorta süresi, aracın sıfır veya ikinci el olmasına bağlı olarak değişiklik gösterir. İkinci el araçların sigorta süresi, araç satın alındıktan 15 gün sonra yaptırılabilir. İkinci el araç alan yeni araç sahipleri, satın aldığı aracına zorunlu trafik sigortası poliçesi yaptırırken 15 günlük süre kazanmaktadır. Zorunlu trafik sigortası, olası bir kaza durumunda üçüncü kişilerin maddi hasarlarını koruma altına alınmasını sağlayan sigorta türüdür. Öte yandan sıfır araç satın alan kişilerin trafik sigortasını trafiğe çıkmadan, hemen yaptırmaları gerekir. Bu noktada aracın satın alındığı bayi ve galeri noktaları tarafından alıcılara gerekli bilgilendirmeler yapılır.

Trafiğe çıkan tüm araçlara zorunlu trafik sigortası yaptırılmalıdır. Trafik sigortası olmayan araçlar, tespit edilerek trafikten menedilebilir. Ayrıca trafik sigortası yaptırmayan araç sahipleri, cezai yaptırımlar ve ekstra otopark ücretleri ile karşı karşıya kalabilir. Araç sahipleri tarafından yıllık yaptırılan zorunlu trafik sigortasının her yıl düzenli olarak yenilenmesi gerekir.

https://surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.11.2021

Debriyaja Basmadan Vites Değiştirilebilir mi

20.04.2020

Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır 2020 - Ehliyet İçin Randevu Alma

16.11.2022

Emniyet Şeridi Nedir? Emniyet Şeridi İhlal Cezası 2023

16.06.2021

2022 Direksiyon Sınav Kuralları