Arabanızın Fotoğraflarını Nasıl Çekersiniz

ABONE OL
Arabanızın Fotoğraflarını Nasıl Çekersiniz

Arabanızı internet üzerinden satmaya karar verdiniz ve bunun içinde resimlerini çekmeniz gerekiyor. Arabanızın resimleri ne kadar güzel ve kaliteli olursa satılabilme ihtimali de bir o kadar yüksek olacaktır.

Peki, arabanızın resmini çekmek istediğinizde neler yapmanız gerekir?

Arabanızı yıkayın!

Bir arabayı satabilmek için estetik olarak güzel görünmesi çok önemlidir. Şık ve lüks bir arabanın bile kirli fotoğraflarını koyduğunuzda istediğiniz albeniyi oluşturamazsınız. Bu da arabanızın satılabilirlik ihtimalini düşürecektir. Temiz bir araba fotoğraflarda gerçeğinin çok daha üzerinde bir duruşa sahip olur.

Bulunduğunuz Konum

İnsanlar genelde arabalarının resimlerini çekerken nerede olduklarına dikkat etmezler. Fakat bir resmin güzel görünmesini ve odağınızın öne çıkmasını arka fon belirler. Bunun için arabanızın fotoğrafını çekerken arka fon ve bulunduğunuz konuma dikkat etmeniz gerekir. Özellikle plaj ve dağ yolu aramalısınız.

Güneşli Havada Çekin

Yağmurlu kasvetli bir hava sadece sizde değil arabanızda da soluk bir görüntü bırakır. Bir arabanın resmi en güzel güneşli havalarda çekilir. Resminizin karmaşık görünmesini istemiyorsanız yağmurlu havalarda çekmemelisiniz.

Çektiğiniz Mesafeye Dikkat Edin

Kameranızla bir nesneye çok yakın durduğunuzda perspektifini bozarsınız, böylece arabanın önü arkadan çok daha büyük görünür. Arabalar insan gibidir daha uzakta durursanız ve ardından çerçeveyi doldurmak için kameranızın zum lensini kullanırsanız daha iyi görünürler. Perspektifi düzleştirir ve araca çok daha doğal bir görünüm kazandırır.

Ön Tarafa Dönün

Bir arabayı fotoğraflamak için klasik açı, hem ön hem de yan tarafı gördüğünüz önden üç çeyrek görünümdür. Ancak ön tekerlekleri kameradan uzaklaştırarak bunu bir adım daha ileri götürebilirsiniz. Bu küçük ayar, araca anında daha şık, daha dinamik bir görünüm kazandırır. Tekerleklerdeki logolara dikkat edin - bunların olabildiğince yatay ve doğru şekilde olması gerekir.  

İç Mekan Çekimine Dikkat Edin

Çoğu otomobilin içi siyah veya çok karanlıktır ve aynı şey motor bölmeleri için de geçerlidir. Bu, kameralara bir sorun yaratıyor, çünkü her şeyi bir tür ortalama parlaklık yapmaya çalışıyorlar, bu da otomobilin iç kısımlarının genellikle soluk ve solgun olduğu anlamına geliyor.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

2019 Yılı Kaza İstatistikleri

01.06.2023

İş Makinesi Almak İçin Gerekli Evraklar

08.04.2021

2021 Ehliyet Sınav Takvimi Nasıl

24.09.2021

Araç Trafik Sigortası Kamu Zararlarını Karşılar mı