Arabanıza İlkbahar Temizliğini Nasıl Yaparsınız

ABONE OL
Arabanıza İlkbahar Temizliğini Nasıl Yaparsınız

Her yeni mevsim kendi içinde bir heyecan barındırır, ancak baharın yeri insanın içinde her zaman ayrıdır. Bunun için pek çok kişi baharda kendinden evine işinden aracına kadar yenilenmeyi tercih ederler. Bu yazımızda da buradan yola çıkarak bahara girdiğimiz bu günlerde aracınızda yapacağınız temizlikte neye dikkat etmeniz gerekiyor. Bu konuya değinelim istedik.

Aşağıda arabanızı bahar temizliği yaparken dikkat etmeniz bazı ipuçlarını paylaştık.

İç Yüzey

Nazik, ince kıllı bir fırça kullanarak, arabanızın yüzeyindeki her türlü tozu ve kiri fırçalayabilirsiniz. Bunu havalandırma alanlarında, düğmelerde, koltuk aralarında uygulayabilirsiniz. Bu alanlardaki kiri tamamen temizlemek için elektrikli süpürge kullanabilirsiniz. Arabanızı dağınıklıktan kurtarmak için arabanızda sakladığınız her şeyi yeniden düzenleyin.

Matlara ve halıya sert bir fırça alın

Kış kirlerinin çıkarılması için paspaslarınızın ve halınızın derinlemesine temizlenmesi gerekir. En iyi sonuçlar için sert bir fırça kullanın. Tüm kiri temizlemek için halıyı ve paspasları süpürün.

Lastiklerinizi Temizleyin

Lastiklerinizi yıkarken, sert kimyasallarla lastiklere zarar vermeden iyi bir temizlik elde etmek için asit içermeyen ürünler kullanın. Lastiklerinizdeki inatçı lekeleri temizlemek için sert bir fırça kullanın ve diş fırçası gibi küçük bir şey lastiğinizin daha küçük alanlarına ulaşmak için yararlı bir araç olabilir.

Aracın Dışını Kendiniz Yıkayın

Narin ve pürüzsüz bir yıkama, aracınızın dış cephesi için çok önemlidir. Fırça ya da benzinliklerde bulunan yıkamatikler aracınızın boyasına zarar verebilir.Elde yıkama aracınızın detaylı ve nazik bir şekilde temizlenmesini sağlayacaktır. Temizlik esnasında bulaşık sabını yerine araba şampuanı kullanmanız tavsiye edilir.

Camların Temizliği

Arabanızın camlarının temiz olmasını istiyorsanız en son onları silmelisiniz. Camları silerken çok sert olabilecek temizleyicilerden uzak durun. Amonyak içermeyen temizlik ürünleri leke bırakmayacaktır. Bezinizin ise mikrofiber olmasına dikkat etmelisiniz. Bu sayede camlarda leke ve dalgalanma olması sağlanır.

Bahar temizliği uzun kış aylarından sonra arabanızın kontrolünü yapabilmeniz için en iyi zamandır. Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.04.2021

Elektrikli Otomobillerin Neden Vitesi Yok

28.06.2022

Araba Dururken Klima Çalıştırmak

19.04.2021

Dog-Ring Şanzıman Nedir

10.12.2021

Oto Fırın Boya Nedir? Fırında Otomobil Boyama