Arabanın Yağ Sızdırmasının Nedenleri Nedir

ABONE OL
Arabanın Yağ Sızdırmasının Nedenleri Nedir

Arabasının altında küçük bir yağ lekesi gören herkes, belirsiz bir kusurun mide bulandırıcı hissini bilir. Arabanın altında gözle görülür bir yağ lekesi genellikle arabanın yağ sızdırdığına dair hiçbir şüphe bırakmaz. Aracın altındaki yağ lekesinin nedeni bulunmalı ve hızla ortadan kaldırılmalıdır.

Aracın altındaki leke motor yağı veya şanzıman yağı, hidrolik direksiyondan gelen hidrolik sıvısı ve ayrıca soğutma suyu veya fren sıvısı olabilir. Bu sorun gidermeyi gerekli kılan bir durumdur bunun için kapsamlı bir inceleme yapılmadan, sıvı kaybı sorununun nerede olduğu ve onarımın ne gibi maliyetlere yol açacağı açıkça söylenemez.

Yağ kaybının nedenini belirlemek için, bir ustanın aracı iyice kontrol etmesi gerekir. Bu işlemi sanayi de ya da serviste yaptırabilirsiniz.

İlk adım, ne tür bir yağ veya sıvı olduğunu bulmayı gerektirir. Sızan sıvının rengi ve kokusu ne olduğu hakkında fikir verecektir. Usta sızıntının çıkış noktasını arar, çünkü motorun altındaki birçok panel nedeniyle sorunun tespiti biraz zaman alabilir.

Yağ türü ve sızıntı belirlendikten sonra, motor, şanzıman, hidrolik direksiyon, vb. diğer zayıf noktalar kontrol edilir.

Motor Yağ Sızdırıyor

Arabanın altındaki yağ lekesi büyük ihtimalle motor yağıdır. Burada, hatlarda ve bağlı birimlerde kusur olup olmadığı veya motorun kendisinin sızdırıp sızdırmadığı belirlenmesi gerekir. Örneğin arızalı bir silindir kapağı contası, yağ kaybının olası bir nedenidir. Yakıt giriş sistemindeki veya yakıt ve hava girişinin belirli bileşenlerinde sorunun tespiti için düşünülebilir.

Motor yağı kaybının diğer nedenleri, krank mili contalarındaki, turbo şarja giden yağ hatlarındaki, yağ karterindeki veya valf kapaklarındaki kusurlar olabilir. Prensip olarak, iki yağ taşıyan bileşen arasındaki herhangi bir temas noktası er ya da geç sızıntı yapabilir.

Şanzıman Yağı Sızdırması

Araç şanzıman yağı kaybederse, sorun genellikle debriyaj tarafındaki kusurlu sızdırmazlık halkasıdır. Şanzıman yağı kaybı olduğunda tahrikte veya kuyruk milinde bir sızıntı varsa, yağ tahliye tapasında veya doldurma tapası contasında bir sızıntı olacaktır. Şanzıman dişli kutusunun onarılması maliyetli olabilir, çünkü bu iş için tüm dişli kutusunun sökülmesi gerekir.  

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.10.2021

Öndeki Aracı Geçmek İçin Kurallar

27.01.2021

Benzin Ne Kadar Dayanır

15.12.2020

Kaskoda Eksik Sigorta Nedir

17.11.2020

Lastik Basıncı Uyarı Işığı (TPMS) Nedir