Arabanın Motoruna Su Tutulur mu

ABONE OL
Arabanın Motoruna Su Tutulur mu

Tertemiz bir otomobile sahip olmak ve binmek, otomobil severlerin en büyük tutkusudur. Ancak bazı kişiler normalin çok daha üzerinde titizdir ve sürekli araçlarıyla uğraşmayı severler.

Bir otomobilin temizliği önemlidir ve güzeldir, ancak bunu abartıya taşımanın da bazen araca faydasından daha çok zararı olacaktır. Bu makalemizde titizliği sevenler için arabanın motoruna su tuttuğunuzda neler olabileceğini anlatalım istedik.

Motorun Temizlenmesi Gerekli midir?

Otomobiller içten yanmalı motora sahiptir ve bu motorlar özellikleri itibariyle kapalı bir sisteme sahiptir. Yani motorun dışında meydana gelebilecek herhangi bir kir, toz, çamur gibi kirleticiler içeri giremez ve dolayısıyla motor bu sorunlardan etkilenmez. Bunun içinde ister yaz olsun ister kış olsun otomobil motorları yıkanmaya ihtiyaç duymazlar. Motor yalnızca ağır arazi koşullarında dolaşmış olan araçlarda veya herhangi bir nedenden dolayı sıvı sızdırdığında temizlemek amacıyla yıkanabilir.

Araçlarının motorlarını yıkatan kişilere baktığımızda aslında bu kişilerin amaçları sadece motorun temiz olması değil aracın genel anlamda temiz ve bakımlı olmasını sağlamak içindir. Bir otomobilin motorunun yıkanması kozmetik bir işlemdir bu nedenle aracın performansıyla uzaktan yakından alakası yoktur.

Otomobil Motorları Hassas mıdır?

Bu sorunun akla gelmesinin nedeni aracın motorunu yıkattığımda bozulur mu? Düşüncesinden gelmektedir. Günümüz otomobillerin yapısına baktığımızda çok fazla teknolojiye sahiptir. Doğal olarak teknoloji ilerledikçe pek çok parça da sensörler aracılığıyla kontrol edilmiştir. Bu parçalar evdeki bilgisayarlar gibidir. Cep telefonunuz ve bilgisayarınıza ne kadar iyi bakmanız gerekiyorsa motora da aynı şekilde davranmanız gerekiyor. Yani motordaki herhangi bir parçanın yıkama esnasında su alması ya da sensörlerin su alması arızaya neden olabilir. 

 Hangi Araçların Motorları Yıkanabilir?

Türkiye’de şu anda en çok kullanılan otomobiller atmosferik ve karbüratörlü sisteme sahip, dolayısıyla bu motorlar mekanik olarak çalıştıklarından dolayı daha düşük sıcaklığa sahiptir. Bu özellikle bu tip motorların yıkanabildiğini gösterir.

Motoru Yıkarsanız Ne Olur?

Bir motorun yıkarken arıza verebilmesi için öncelikli olarak nasıl yıkandığına bakmak gerekiyor. Eğer ki motora basınçlı su tutarak yıkamaya çalışırsanız muhtemelen motor içerisindeki parçalara zarar verirsiniz. Bunun dışında aracın motorunu kışın yıkamak tavsiye edilmez.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.06.2022

Ehliyet ve Direksiyon Sınavına Kaç Defa Girebilirim

05.08.2021

CarPlay Nedir ve CarPlay Hangi Araçlarda Var

18.01.2021

ODY Belgesi Nedir

29.06.2021

Arabadaki En Pahalı Onarımlar