Arabadaki Paslar Nasıl Tamir Edilir

ABONE OL
Arabadaki Paslar Nasıl Tamir Edilir

Pas, metalin ölümcül düşmanıdır. Arabanızdaki birazcık pas, göze batan bir durum yaratır ve bir an önce müdahaleyi gerektirir. Arabanıza paslanmış olan bölge varsa, bunu onarmanız mümkündür. Eski bir arabayı restore etmek ya da aracınızda herhangi bir şekilde pas oluşmuşsa aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

İsterseniz pas nasıl tamir edilir? Sorusunun yanıtını vermeden pas neden olur? Bunun açıklamasını yapalım.

Pas Neden Olur?

Demir hava ve nem kombinasyonuna maruz kaldığında çelik paslanır ve oksitlenir. Pas ayrıca demir oksit olarak da adlandırılır. Yağış oranı yüksek olan yerlerde daha sık görülür. Arabanızda çelik panellerin veya çerçevelerin bulunduğu yerlerde pas oluşur. Genel aşınma ve yıpranma sonucu veya koruyucu boyaların çıkmasına neden olabilecek bir kaza sonucu oluşabilir. Sık kar yağan yerlerde, kar boyanın altına girer ve paslanmaya neden olur. Tuz da pas oluşumunun önemli bir nedenidir. Bu nedenle özellikle denizin olduğu şehirlerde arabaların paslanması sık görülen durumlardandır.

Pasları iki şekilde tanımlayabiliriz. Birincisi yüzeyde oluşan paslanmalar ikincisi ide derine nüfus etmiş olan paslardır. Yüzeyde oluşan paslanmalar yama ya da dolgu ile kolayca onarılabilirken derinde oluşan paslarda genelde çeliğin değiştirilmesi gerekir.

Paslı Olan Yerin Değiştirilmesi

Arabanızdaki pası tamir etmenin ilk yolu paslı olan yeri değiştirmektir. Bu işlem bir kaportacıda yapılmalıdır. Pasın konumuna bağlı olarak, sadece birkaç cıvata sökerek parçayı çıkarabilir ve değiştirebilirsiniz. Bazı paslar ise ciddi çalışma gerektirebilir. Araba paslanmışsa ve onu tamir etmeye kararlıysanız, işçilik tek seçeneğiniz olabilir. Arabanızı demir oksitten arındırmak için paslanmış alanların bir el feneri veya diğer kesici aletler kullanılarak kesilmesi gerekir.  Daha sonrasında ise kesilen yere yeniden çelik paneller kaynak yapabilir.

Bu tür bir işlem uzmanlık gerektirdiğinden dolayı kendi başınıza ya da bu işten anlamayan bir kişiye yaptırılmaması gerekir. Bu da ister istemez kaportacı seçimini ön plana çıkarır.

Dolgu Maddeleri Kullanmak

Paslanmış bir alanı düzeltmenize ve yeni gibi görünmesini sağlayan birçok dolgu maddesi vardır. Dolguyu uygulamadan önce paslı alanı zımparalamalı ve daha sonrasında dolguyu sürerek boyamanız gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.05.2022

Antalya Aksu Sürücü Kursları – Aksu Ehliyet Kursları

11.06.2021

Ehliyet Sınavında Hangi Sorular Çıkıyor

06.12.2021

Birine Araba Kullanmayı Nasıl Öğretirsiniz

30.06.2021

En İyi Sürücü Kursu Nasıl Seçilir