Arabada Mutlaka Bulunması Gerekenler

ABONE OL
Arabada Mutlaka Bulunması Gerekenler

Hiçbir sürücü araç kullanırken başına bir şey gelmesini istemez, fakat ne kadar istemiyor olsa da yaşanması gereken muhtemel şeylerinde önüne geçemez. Örneğin havanın çok mükemmel olduğu bir günde yola çıktığınızda kilometreler ilerledikçe hava şartları değişebilir. Nasıl olsa çevirme olmaz dediğiniz bir anda çevirmeye takılabilir ve evraklarınızı evde unuttuğunuzu fark edebilirsiniz. Kısacası aracınızı kullanırken beklenmedik ve istenmedik şeylerle karşılaşma ihtimaliniz her zaman vardır.

Peki, böyle bir durumla karşılaşmamak için ne yapmanız gerekir?

Aşağıda aracınız da her zaman bulundurmanız gerekli olan malzeme ve evrakların listesi belirtilmiştir.

İlk Yardım Çantası

İlkyardım çantası her araçta bulundurulması zorunlu olan eşyalar arasında yer alır. İlk yardım çantasının içerisinde olması gereken kitlerin de eksik olmaması önemlidir. Çünkü sizin olmasa bile bir başkasının yardımınıza ihtiyacı olabilir.

Yangın Söndürme Tüpü

Yangın söndürme tüpü de araçlarda zorunlu olarak olması gereken eşyalar içerisindedir. Aracınızda oluşabilecek bir arızadan kaynaklı yangın çıkma ihtimaline karşın mutlaka tüpün bulunması gerekir. 

Çekme Halatı

Çekme halatına ihtiyacım olmaz demeyin, çünkü aracınızın nerede ve ne zaman kalabileceği hiç belli olmaz. Aracınız beklenmedik şekilde çamura saplanırsa size yardım edecek insanların ulaşması halinde çekme halatı size büyük fayda sağlayacaktır. 

Reflektör

Reflektör, araç kaza yaptığında ya da arızalandığında diğer araç sürücülerinin sizi fark edebilmeleri için önemlidir. Özellikle gece aracınızın fark edilmesi için aracınızda mutlaka reflektörün bulunması gerekir. 

Yedek Lastik

Yedek lastik lastiğinizle ilgili bir sorun yaşamanız halinde yolda kalmamanızı sağlayacaktır. Her araçta olması gerekli olan yedek lastik en azından sizi bir lastikçiye götürebilecek kadar dayanıklı olması gerekir. 

Kriko ve Bijon Anahtarı

Patlayan lastiğin değişimini sağlayabilmeniz için kriko ve bijon anahtarı mutlaka olmalıdır. İkisi olmadan yedek lastiğinizin olması hiçbir işe yaramayacaktır.

Seyyar Lamba ve Yedek Ampul

Uzun yolculuklarda özellikle gece giderken olası ampul patlamasına karşın  

Evraklar

Araçta bulunması gerekli olan evrakların başında ruhsat gelir. Ruhsatın yanınızda olmaması halinde aracınız çevirmeye takılırsa istemeyeceğiniz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Eğer kullandığınız araç ticariyse bu durumda K belgesi ve ticari taşıt kullanım belgesi SRC ve psikoteknik belgesinin mutlaka olması gerekir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.12.2021

Beypazarı Sürücü Kursları - Beypazarı Ehliyet Kursları

25.11.2020

B Sınıfı Otomatik Vites Ehliyeti Nasıl Alınır

05.08.2021

CarPlay Nedir ve CarPlay Hangi Araçlarda Var

21.12.2022

Alkol Testine İtiraz Etme Cezası 2023