Araba Neden Conta Yakar ve Nasıl Anlaşılır

ABONE OL

Bir otomobilde meydana gelebilecek bazı arızalar vardır ki bunlar dikkate alınmadığında çok ciddi masraflar oluşturabilir. Örneğin otomobillerde bulunan contaların görevi sızdırmaların engellenmesi sağlamaktır. Eğer conta görevini yerine getiremezse bu durumda araçta birtakım sızdırmalar meydana gelir ve bu da sorunun olduğundan çok daha büyük olmasına imkan sağlar.

Conta Yanmasının Nedenleri Nelerdir?

Bir araçta conta yanmasının en önemli nedeni soğutma suyu hortumunun patlamasıdır. Soğutma suyu genleşme kabının kapağı bozularak suyun boşalmasına ve contanın yanmasına neden olabilir.

Aracın contasının yanması demek motorda su ile yağın birbirine karışması demektir. Dolayısıyla böyle bir durumda yağ özelliğini kaybeder ve motora zarar verir.

Conta Yanmasının Belirtileri Nelerdir?

Aracın contasının yandığını gösteren birtakım işaretler vardır. Örneğin motor kapağının yamuk olması, pistonların kırılması, egzozdan çıkan yoğun beyaz duman ve motordan suyun eksilerek aracın hararet yapması gibi sayabiliriz.

Conta Yanmasına Karşı Neler Yapılabilir?

Aracın contasını kontrol etmek için motor üst kapağı açılması gerekir. Conta eğer yanmışsa bu durumda hemen değiştirilmesi gerekir. Conta değişimi yapıldıktan sonra aracın yağı ve filtresi değiştirilerek soğutma sistemini yıkatıp, hortumları değiştirmek ve termostatı kontrol etmek gerekir.  Bu işlem esnasında aracın antifrizini de yenilemek gerekir. Antifriz motorun yüksek sıcaklıklarda hararet yapmasını engelleyeceği gibi soğuk havalarda da aracın motorunun donmasını engeller.

Eğer sadece conta hasar görmüşse bu durumda silindir kapak yüzeyinin taşlanması ve üst takım contalarının değiştirilmesi yeterli olacaktır.

Conta Yanması Sonrası Maliyeti Ne Kadardır?

Conta yanmasıyla ilgili net çıkacak olan bir fiyat yoktur. Bu nedenle motoru kapalı bir kutu olarak değerlendirmeli ve açılmasının beklenmesi gerekir. Motor kapağı sökülmeden arızanın büyüklüğünü tespit etmek mümkün olmaz doğal olarak da net fiyat verilmez.  

Conta Yakmış Araç Alınır mı?

Eğer aracı bu şekilde satın almak istiyorsanız önce ne kadar harcama yapacağını göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bunun içinde alacağınız fiyat çok önemli. Eğer aracın tamiri yapılmışsa bu durumda büyük ihtimalle sorun olmayacaktır, fakat yine de motora bir işlem yapıldığını göz önünde bulundurmalı ve pazarlığınızı ona göre yapmalısınız.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.12.2020

Bozuk veya Arızalı Hidrolik Direksiyon Pompasının Belirtileri

03.09.2021

Trafik Kazasına Tanık Olduğunuzda Neler Yapmalısınız

22.03.2021

Elektrikli Bisiklet Ehliyet Gerektirir mi

10.08.2020

Trafikte Geçiş Üstünlüğüne Sahip Araçlar Hangileri