Alaşımlı Jant Nedir, Alaşımlı Jantlar Yenilenir mi

ABONE OL
Alaşımlı Jant Nedir - Alaşımlı Jantlar Yenilenir mi

Hemen hemen tüm sıfır arabalar artık alaşımlı jantlarla piyasaya sunuluyor. Nedeni ise kişiselleştirilebiliyor olmasından dolayı herkesin tercih etmesi. Yani çelik jantların aksine, alaşım jantlar birçok model ve renklerde satılıyor. Esnek olmaları ise her arabanın rengine kolaylıkla uyacak şekilde tasarlanmasına imkan tanıyor.  

Alaşım Jant Nedir?

Alaşımlı jantlar, belirli derecelerde alüminyum alaşımından yapılan araba veya motosiklet jantlarını ifade eder. İlk olarak 1948 yılında tasarlanmış olan bu tip jantlar magnezyum alaşımları da dahil olmak üzere birçok farklı demir dışı malzemeden yapılırdı. Magnezyum, maliyet açısından yüksek olduğundan dolayı artık nadiren kullanılmaktadır. Alaşım jantlar bozulmalarını önlemek için koruyucu boya ve cila tabakasına sahiptir. Farklı bir malzeme olması nedeniyle çelik jantlardan farklıdır.

Alüminyum jantlar çelik jantlardan daha süslüdür. Alüminyum jantlar her ne kadar koruyucu olarak boyanmış olsalar da hasar görmeleri halinde alttaki alüminyum zarar görmeye başlar bunun için alüminyum jantlarda böyle bir sorun yaşanması durumunda tekrardan boyanması gerekir.

Alüminyum Jantlar Tamir Edilir mi?

Alüminyum jantlar hasar gördüğünde ya da zaman içerisinde yeni görüntüsünü kaybettiyse bu durumda profesyonel bir tamir görmesi gerekir. Üst katmandaki boyanın zayıflamasından dolayı alüminyumun zarar görmemesi açısından yenileme işlemi yapılabilir. Bunun için kaplamanın tamamen çıkarılması ve alttaki alüminyum alaşımın ortaya çıkması gerekir. Bu işlem jantı kazımak yerine özel olarak hazırlanmış kimyasala batırılarak yapılır. Jant kazınarak kaplamanın çıkarılmak istenmesi jantın ayarının bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle böyle bir işlem gerektiğinde profesyonel bir destek almakta fayda vardır.

Jant üzerindeki koruyucu tamamen çıkarıldıktan sonra jantta çatlak ya da herhangi bir eziklik varsa onarım işleminin yapılması sağlanır. Onarım işlemi yapılmadan jantın yeniden kaplanması iyi değildir.

Tekerlek üzerindeki en ufak hasar bile jantın bütünlüğünü bozacağından dolayı bir süre sonra jantın kullanılmaz hale gelmesine bile neden olabilir.

Jantla ilgili gerekli düzeltmelerin yapılmasının ardından boya öncesinde astar atılır ve astarın kurumasının ardından boyanarak fırınlanıp işlem tamamlanmış olur.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.01.2021

Aracınız Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Önemli Nokta

27.11.2020

Şerit Takip Sistemi Nedir

30.03.2020

2019 Ehliyet Sınav Soruları – Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular

30.04.2021

Otoparkta Olan Kazaları Sigorta Karşılar mı