Akü Suyu Azalırsa Ne Olur

ABONE OL
Akü Suyu Azalırsa Ne Olur

Bir aracın sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için aküsünün de sağlam ve sorunsuz olması gerekir. Bunun için akü suya ihtiyaç duyuyorsa suyunun eksiksiz olmasına özen gösterilmelidir. Bir aracın aküsünün suyunun eksik olması demek birtakım sorunlarında beraberinde geleceği anlamına gelecektir.

Peki, akü suyu azalırsa ne olur? İşte ayrıntılar!

Otomobil sahipleri genellikle akünün suyu azaldığında nelerle karşılaşabileceklerini bilmezler. Bu nedenle aküden kaynaklı olan bir sorunda servisin yolunu tutarlar. 24 volt akülerde su bakımının yapılması gerekir. Çünkü bu tip akülerde bulunan elektrotlar suyun içindeki kimyasallarla tepkimeye girerek elektrik akımına dönüşürler. Bu düzenin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için de aküde bulunan suyun belli bir oranın altına düşmemesi gerekir.

Akünün İçindeki Su Saf mıdır?

Aküde bulunan sular sıradan bildiğimiz musluk yada kaynak suyu değildir. Bu tip suları eklediğinizde akünüze zarar verirsiniz. Bunun için aküye konulan su saftır. Hemen belirtelim suyu kaynatıp soğutmak demek o suyun saf olduğu anlamına gelmez. Çünkü suyun içerisinde bulunan mineraller suyu kaynatsanız bile kaybolmaz. Bu da kaynamış soğumuş olan bir suyun aküye konulamayacağı anlamına gelir. Piyasada akü için satılan saf sular vardır, oralardan temin edebilirsiniz.

Akü Suyu Bitmişse Ne Yapılır?

Bir akünün içinde bulunan suyun tamamen bitmesi söz konusu değildir. Ancak sıcak havalarda su miktarında azalma olabilir. Eğer aküde bulunan suyun miktarı azalmışsa bu durumda akünüzde bir çatlak ya da delik var demektir. Akünün suyu azaldığınızda aracınız geç çalışır ya da hiç çalışmaz. Nedeni ise ateşlemenin yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan enerjinin ortaya çıkmayacak oluşudur.

Akü Suyu Nerede Bulunur?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi akünün suyunu servislerde ya da sanayi alanlarında bulabilirsiniz. Buraların dışında genelde benzinliklerde de anlık müdahaleler için akü suyu bulunmaktadır. Saf akü suyunu alırken markasına bakmanız gerekmez, çünkü bir suyun üzerinde saf su yazıyorsa büyük ihtimalle o sudan şüphe edilmez.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.11.2022

Ehliyet Yenileme 2023: Ehliyet İçin Gerekli Belgeler ve Ücretler

11.01.2021

Fakir Yakıt Karışımı Arızası Nedir

09.03.2022

Adıyaman Merkez Sürücü Kursları - Adıyaman Merkez Ehliyet Kursları

03.08.2023

Hill Holder Nedir? Nasıl Çalışır? Faydaları Nelerdir