Akaryakıt İstasyonu Nasıl Açılır? Benzin İstasyonu Açma Maliyeti

ABONE OL
Akaryakıt İstasyonu Nasıl Açılır - Benzin İstasyonu Açma Maliyeti

Akaryakıt istasyonu açma maliyeti hesaplandığında birçok faktör karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle benzin istasyonu açmanın ilk kuralı sermayenizin olmasıdır. Benzin istasyonu açmak için yalnızca sermayeniz olması yeterli değil. Benzin istasyonları her yerde açılmaz. Önce sürecin ve şartların neler olduğunu öğrenmek gerekir. Peki, akaryakıt istasyonu açma bedeli 2022 yılında ne kadar?

Benzin istasyonu açmaya karar verdiğinizde önce bayilik başvurusu yapacağınız arazinin olması. Arazide kurulacak istasyon için imar planının, ticaret ve sanayi alanının olması gerekiyor. Bu şartların yerine getirilmiş olması durumunda akaryakıt ve LPG ruhsat talebi için belediyeye başvurulması gerekiyor.

Benzinlik Açmak Ne Kadara Mal Olur?

Anahtar teslim akaryakıt istasyonu maliyeti 1 milyon ile 2 milyon arasında değişiyor. Tabi bu rakam kesinlik olmamakla birlikte bulunduğunuz konum ve şehre göre değişiklik gösterir. İstasyon bayiliği almak için markalarla görüşme ve onların internet sitesindeki formları doldurmak gerekir. Örneğin; Opet benzin istasyonu açmak için internet sitelerindeki formu doldurabilirsiniz.

Benzin istasyonu açmak için gerekli belgeleri aşağıda belirteceğiz ancak şunun altını da çizmek gerekiyor ki bir benzinlik açmak sadece şartları yerine getirmekle mümkün değildir. Çünkü bu konuda tecrübeniz ve deneyiminizin de olması gerekiyor. Aksi takdirde bazı şeylerin üstesinden gelebilmeniz kolay olmayacaktır.

Benzin İstasyonu İçin Gerekli Belgeler

  • Adres Krokisi
  • Dilekçe
  • Gayrisıhhî Müessese Açma Ruhsatı Başvuru Beyan Formu
  • İmar Durum Belgesi
  • İmza Sirküleri
  • İş Güvenliği Uzmanlığı Sözleşme Fotokopisi ve İş Sağlığı ve Güvenliğinin Sağlandığına Dair Beyanname
  • İtfaiye Muayene Raporu (Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Yangın Önlem Amirliği)
  • Kiracı ise Kira Kontratı
  • Sorumlu Müdür Beyannamesi
  • Tehlikeli Maddeler Zorunlu Sorumluluk Sigorta Poliçesi
  • TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi
  • Yapı Kullanma İzin Belgesi

Shell benzin istasyonu açma maliyeti de yine aynı şekilde 2 milyon liraları buluyor. İstasyonu krediyle ya da borçla açmak işin içinden çıkamayacağınız sonuçlarla karşı karşıya kalmanıza neden olacaktır. Kısacası bu iş karı yüksek ve prestiji büyük bir iş olsa da iyi bir deneyime ve girişimciliğe bağlıdır. Daha önce bir benzinlik açmadıysanız veya var olan bir istasyonunuz yoksa üstesinden gelmek sizi biraz zorlayacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.06.2022

SMS’le Araç Sorgulama Nasıl Yapılır

16.02.2021

Direksiyon Sınavında Neler Yaşanır

30.03.2020

Kamyon Ehliyeti Nasıl Alınır

22.04.2024

Kasko Sigortası Hırsızlık ve Soygunu Kapsar mı