Adblue Nedir? Adblue Ne İşe Yarar

ABONE OL
Adblue Nedir - Adblue Ne İşe Yarar

Otomobil teknolojisi gelişirken beraberinde çevreye verilen zararında azaltılması için çeşitli önlemler alınıyor. Otomobil üretimi yapan ülkelerinde desteklediği bu adımlar sayesinde bugün otomobillerin egzozlarından çevreye yayılan emisyon hacimleri daha düşük hale getiriliyor.

Tüm hedef insanlara yaşanabilir bir çevre bırakılması için ve bu adımlar her gelişimle birlikte biraz daha ön plana çıkıyor. İşte egzozdan çıkan bu salınımların oranının azaltılması için geliştirilmiş olan sistemlerde birisi de üre çözeltisi. Adblue olarak bilinen bu ürünü benzinliklerde sıkça görüyoruz. Adblue aslında bir markanın adı ve piyasa da başka markalar olmasına karşın dünyanın her yerinde geniş bir kullanım ağının olması ürünün bu isimle tanınmasını sağlıyor.

İsterseniz AdBlue’nun ne olduğuna ve ne işe yaradığına bakalım.

AdBlue Nedir?

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi bir markanın ismi ve içerisinde su bazlı üre çözeltisi bulunuyor. Ürünün amacı araçların egzozlarından çıkan gazın salınım miktarını azaltabilmek. Özellikle kamyon, otobüs, tür ve ticari araçlarda kullanılan bu ürün Mercedes ve Volkswagen gibi markalarında binek araçlarında kullanılıyor.

Euro 6 standartlarına karşı önem kazanmış olan bu ürün çevreye verilen zararın ortadan kaldırılması için çok önemli.

Otomobiller servislere getirildiğinde ise Adblue tankı da dolduruluyor. Değişim zamanı 10–15 bin km’de bir yapılıyor. Yani bu sıvının değişimi için herhangi bir şey yapmanıza gerek yok, aracınızı rutin bakım için getirdiğinizde bu değişimde gerçekleştiriliyor. Eğer aracınız bu sıvının değişimi gerektiği konusunda uyarı veriyorsa satın alarak yenileyebilirsiniz.

AdBlue Ne İşe Yarar?

Adblue aracınızın yakıt tüketimini azaltma konusunda herhangi bir katkısı yoktur. Bu nedenle benzin istasyonlarında görmüş olduğunuz bidonları bu niyetle almamanız gerekir. Yani ürünün tek bir amacı var o da egzozdan çıkan zararlı gazların oranını olabildiğince aşağılara kadar çekebilmektir. 

Dizel otomobillerde katalitik konvertör, dizel partikül filtresi ve SCR sistemleri bir arada çalışır. Motordan çıkan gazlar bu sistem ve AdBlue sayesinde tepkimeye girerek nihayetinde saf azot ve suya dönüşüyor. Böylece çevreye daha az zararlı gazlar bırakılmış oluyor.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.04.2021

2021 Kia Sportage İncelemesi

28.05.2021

Emniyet Kemerinin Beyin Sarsıntısındaki Önemi Nedir

12.07.2021

Adaptif Far Nedir? Çalışma Prensibi Nasıldır

20.01.2023

Hatalı Park Cezası 2023