Açık Kapı Uyarı Işığı ve Arızası

ABONE OL
Açık Kapı Uyarı Işığı ve Arızası

Daha önce araç içinde kapıyı açıp gösterge paneline baktıysanız, büyük olasılıkla her ikisi veya tüm kapıları açık olan küçük bir araba simgesi görmüşsünüzdür. Bu ışığın yanıyor olması aracın kapılarının açık olduğunu gösterir ve bu da seyir halindeyken tehlike anlamına gelecektir. Yeni otomobiller sürücü ve yolcu güvenliğini sağlayabilmek açısından kapılar konusunda hassastır ve açık bir kapı olduğunda ya da tam kapanmamış bir kapı olduğunda uyarı ışığı ile sürücünün uyarılmasını sağlar.

Kapı Açık Olduğunda Yanar

Daha önce yeni bir araç kullanmışsanız muhtemelen bu ışığın ne anlama geldiğini biliyorsunuz demektir. Ancak ilk kez bu uyarı ışığını gördüğünüzde panik olmanız normaldir. Çünkü araba simgesi çıkar ve genelde kırmızı renk olduğundan dolayı sürücü de panik havası oluşturabilir.

Kapı açık uyarı lambası açık bir kapı olduğunda mutlaka yanması gerekir. Eğer yanmıyorsa büyük ihtimalle sensöründe arıza vardır. Bu da sizin kendinizi daha savunmasız bırakacağınız anlamına gelecektir. Bazı araçlarda sürücünün bu ışığı fark ettiği varsayılarak belli bir süre sonra uyarı kapatılır. Bu nedenle bu ışığın görülmesi ve dikkate alınması önemlidir.

Kapı Uyarı Işığıyla İlgili Sorunlar

Yukarıda da belirttiğimiz üzere bu ışığın açık bir kapı ya da bagaj olduğunda hemen yanması gerekir. Eğer siz arabanızın kapısının açık olduğunu bildiğiniz halde uyarı ışığı yanmıyorsa o zaman ilk yapılması gereken şey sensörlerin gözden geçirilmesidir. Arızalı bir sensör varsa yenilenmesi sorunun çözümünü sağlayacaktır.

Otomobiller metalik özelliğe sahiptir. Bunun için kapının altından aracın tabanına bir bağlantı yapılmıştır. Eğer bu bağlantı aşınmışsa bu durumda akımın geçmesine izin vermeyecek ve uyarı ışığı sorunu ortaya çıkacaktır.

Bu tip sorunlar profesyonel destek gerektirir. Bu nedenle aracınızın elektrik ve elektronik donanımını kendiniz yapmanız tavsiye edilmez. Bir tamir servisinde cihazlar kullanılarak aracın arızasının tespit edilmesi diğer parçaların da düzgün çalışabilmesi açısından önemlidir.

Bir sürücü olarak olası tehlikeleri fark etmek ve bunları önlemek tamamen sizin görevinizdir. Bunun için kapılarınızla ilgili ister uyarı ışığı olsun ya da olmasın araca yolcularda bindiğinde kontrol edilmesi önemlidir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.08.2020

Arabaların Motor Bakımı Nasıl Olmalıdır

02.07.2020

Araç Muayene Periyodu ve Ücretleri

18.02.2022

Ehliyet Ceza Puanı Nasıl Öğrenilir? Ceza Puanı Sorgulama

13.11.2023

Elektrikli Araçlar ve Geleceğin Ulaşımı