Acemi Sürücü Hataları ve Tavsiyeler

ABONE OL
Acemi Sürücü Hataları ve Tavsiyeler

Yeni ehliyetinizi aldınız ve siz artık bir stajyer sürücüsünüz. Bunun için aracınızın direksiyonuna geçmeden önce kendinizi iyice bir değerlendirmeniz gerekiyor.  Çünkü tecrübesizlik, heyecan ve stres size ister istemez hata yaptıracaktır. Makalemizin devamında tüm bu konularla ilgili detaylı bilgiler yer almaktadır.

Aracı Refleksleriniz Yönetir

 Araç kullanımı zamanla oturacak bir işlem olduğundan dolayı kullandıkça refleksleriniz gelişmeye başlayacak ve bu sizde bir alışkanlık haline gelecektir. Usta sürücülere baktığınızda gözüm kapalı araç kullanabilirim dediklerini duyarsınız. Buradaki anlatılmak istenilen şey insanın bir nevi araç kullanırken tüm organlarının o aracı yönetmeye hazır olduğudur. Buradan da anlaşılacağı gibi acemilik döneminizde refleksleriniz tam oturmamış olduğundan dolayı araç kullanırken bu sizin davranışlarınıza etki eder.

Aynaların Kontrolü

Araç kullanırken aynalar çok önemlidir. Aynayı doğru açıyla ayarladığınız zaman aracın her noktasını rahatlıkla görebilirsiniz. Bu da sizin aracı daha kontrollü bir şekilde kullanmanızı sağlayacaktır. Yola çıkmadan önce yapacağınız kontrolle birlikte aracınızın sürüş güvenliğini de almış olursunuz. Acemi bir sürücü heyecanla direksiyona oturduğundan dolayı bu stres onu aynalardan uzaklaştırabilir. Aynalara hakim olmayan bir sürücü her an kaza yapma riski ile karşı karşıyadır.

Tabela ve Levha Kontrolü

Acemi sürücüler yola odaklanmış olduklarından dolayı genelde levhaları ve tabelaları görmezden gelirler. Bu da onların sürüş esnasında hata yapmalarına neden olduğu gibi yanlış park sorununu da ortaya çıkarır. Aracın yanlış bir yere park edilmesi çekilmesine neden olacağı gibi ceza puanınızın da düşmesine neden olabilir. Bunun için yolda ve park sırasında levha ve yol çizgilerini iyi dikkat etmek gerekir.

Araba Sürmekten Korkmak

Her ne kadar artık kendi başınıza araç kullanacak düzeye gelmiş olsanız bile araç kullanırken ister istemez içinizde bir korku olabilir. Bu korkuyu üzerinizden atmadığınız surece size hata yaptıracağını kesinlikle unutmayın. Araba sürmekten korkuyorsanız bunun üstesinden gelmenin tek bir yolu vardır o da korkularınızın üzerine gitmektir. Aracı ilk kez kullandığınızda yanınızda birisi olabilir. Ancak bu kişinin görevi sizin hatalarınızı yüzünüze vurmak ya da görmezden gelmek olmamalıdır. Bu kişi sizi yaptığınız yanlışlar ya da dikkat etmeniz gerekenler konusunda bilgilendirmelidir.

Sürücü kursu, ehliyet ve sürüş teknikleriyle ilgili merak ettiğiniz tüm konuları https://www.surucukurslari.com/ sitemizde bulabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.12.2022

Direksiyon Sınavında Kalanlar İçin Taktikler

05.05.2021

Dizel Motor Neden Fazla Yağ Yakar

08.06.2021

Ehliyet Harç Ücretleri 2022

07.07.2021

Balata Sinterleme Nedir