Abart Egzoz Muayeneden Geçer mi

ABONE OL
Abart Egzoz Muayeneden Geçer mi

Abart egzoz muayeneden geçer mi? sorusunun yanıtını verebilmemiz için öncelikli olarak abart egzozun ne demek olduğunu anlatmak gerekir.

Abart Egzoz Nedir?

Abart egzoz, sistemden tahliye edilen gazların çıkış, basınç ve yönünün değiştirilmesi, bunun neticesinde de ortaya yoğun ve tok bir sesin çıkması durumudur.

Abart egzoz, sistemdeki susturucu ve katalizör sisteminin değiştirilmesiyle elde edilir. Yapılmasının amacı dikkat çekmek ve ilgi uyandırmaktır. Bunun yanı sıra egzozdan çıkan gazın rahatlatılması sağlandığı için otomobilde performans artışı da sağlanmış olur.

2020 yılından önce otomobilin egzoz susturucusunun ve egzozun şeklinin değiştirilmesi muayene açısından herhangi bir engel teşkil etmiyordu. TÜVTÜRK tarafından izin verilen 43R ve TUV onaylı parçalardı, ancak 2020 yılında çıkan yasaya göre otomobillerin egzozlarında yapılabilecek en ufak değişiklik bile aracın muayeneden kalmasına neden oluyor.

Katalizörün İptal Edilmesi

Otomobilin egzoz sisteminin bir parçası olan katalizörün iptal edilmesi ise yine aracın muayeneden kalmasına neden olan bir durumdur. Katalizör, araçtan çıkan zararlı gazların filtrelenmesini sağlar. Yasak olmasının nedeni de söküldüğünde araçtan çıkan yüksek orandaki zararlı gazların çevreye vermiş olduğu zarardır.

Abart Egzoz Kullanmanın Cezası Var mı?

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz husus aracın muayeneden geçip geçmemesiyle alakalı olan bölümdü. İşin diğer bir bölümünde de otomobilinizin muayenesi sonrasında egzoz sisteminde yapabileceğiniz değişimlerdir. Yani bazı sürücüler muayeneden geçtikten sonra bu işlemleri gerçekleştirebiliyorlar. Fakat trafikte bu şekilde yakalanmış olmanız trafik cezası ile karşı karşıya kalacağınız anlamına gelir. Cezası da geçiştirilmeyecek kadar yüksektir.

Trafik ekipleri artık eskiden olduğu gibi ehliyet ve trafik kuralları konusunda sürücülere göz açtırmıyor. Dolayısıyla aracınızda tolerans edilmeyen hiçbir uygulama yapılmasına müsaade edilmiyor. Alınan emniyet önlemleri ve yapılan güvenlik kontrollerinin tamamı sürücülerin ve yayaların can güvenliği için oldukça önemli olduğunun altını çizelim. Bu anlamda aracınızda olması gereken orijinal parçaların değiştirilmesi veya iptal edilmesi hem sizi hem de başkalarını tehlikeye sokacaktır. Otomobildeki tüm aksamlar büyük ve ince hesaplamalar yapılarak tasarlanmıştır.

Otomobiller hakkında daha fazla bilgi https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.04.2022

Dazkırı Sürücü Kursları - Dazkırı Ehliyet Kursları

03.02.2021

Kaç Yaşına Kadar Araba Kullanılır

03.08.2023

Otomatik Şanzıman Neden Kaçırır

14.09.2020

Ekspertiz Merkezlerine Güvenilir mi