Yüksek Kilometreli Bir Otomobilin Bakımı Nasıl Olmalı

ABONE OL
Yüksek Kilometreli Bir Otomobilin Bakımı Nasıl Olmalı

Otomobil fiyatlarındaki artış iyi bir araca sahip olan sürücülerin araçlarını ellerinde tutmasını sağlıyor. Çünkü yeni alınacak olan bir araç daha yüksek model olsa bile siz tanımadığınız için neyi olup olmadığını anlayamazsınız. Dışarıdan bakıldığında çok iyi görünen bir araç bile beklemediğiniz masraflar açabilir. Bu nedenle bazı sürücüler yüksek kilometreli olsa bile araçlarını satmayı düşünmezler. Peki, siz böyle bir durumdaysanız yüksek kilometresi olan aracınızın bakımlarını nasıl yaptırırsınız ve neye dikkat etmeniz gerekir?

Arabanız hangi yaşta olursa olsun, tavsiye her zaman düzenli bakımdır. Buradaki asıl mesele hangi kontrolleri ne zaman yapmanız gerekiyor?

Yağınızı Düzenli Olarak Değiştirin

Yağınızı değiştirmek, özellikle eski bir araç için motorunuzu iyi durumda tutmanın basit bir yoludur. Yağınızı her 3.000 km’de bir değiştirmeniz gerekir.

Aracınızın Altını Yıkayın

Arabanızı temiz tutmak için dışını sık yıkayabilirsiniz ancak genelde sürücüler araçlarının altını yıkamazlar. Özellikle eski araçların altlarının temiz olması pasların ve yağ kalıntılarının uzaklaştırılması için faydalıdır. Araba sürerken tuz ve diğer tortuların birikmemesini de sağlamış olursunuz. Aksi takdirde arabanızın alt tarafında dinlenmeye ve bozulmaya neden olabilirsiniz.

Arabanıza Pasta Cila Yapın

Aracınızı her altı ayda bir cilalamak parlak görünmesini sağlayacağı gibi boyanın da korunmasına yardımcı olacaktır. Otomobillerin dışındaki cila zamanla güneş ve çevresel faktörlerden dolayı yok olur. Siz aracınızı cilalamazsanız zamanla mat ve güneş yanığı görüntüsü oluşmaya başlar.

Hava Filtreleri ve Triger Kayışını Değiştirin

Hava filtreleri rutin olarak yağ değişim işlemi sırasında değiştirilir, ancak triger kayışı gibi bazı kayışların değişimleri daha uzun zaman sonra yapılır. Triger kayışının değişimi maliyetli olduğundan dolayı genelde sürücüler bu süreyi uzatmak ister, ancak eski ya da yeni bir araç kullanıyorsanız her 60 binde aracınızın triger kayışını kontrol etmeniz ve değiştirmeniz gerekir. Çünkü yıpranmış olan bir triger kayışı koptuğunda motorunuzda onarımı imkansız sorunlara eden olabilir. Üstelik onun maliyeti triger kayışı değiştirme maliyetinden çok daha yüksek olacaktır.

Bujilerinizi Değiştirin

Bujiler uzun süre değiştirilmezse, ateşleme sorunlarına ve olası bir arızaya neden olabilir. Bunu için bujilerinizi her 30.000 km’de bir değiştirmeniz önerilir.  

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.04.2021

Yeni Trafik Cezaları 2021 Ne Kadar

26.10.2022

HGS İhlali Geçiş Sorgulama Nasıl Yapılır

27.07.2020

Yük Taşımak için Gerekli Belgeler Nelerdir

15.01.2021

Engelli Aracı Nedir