Yüksek Hızda Araç Kullanırken Bilinmesi Gerekenler

ABONE OL
Yüksek Hızda Araç Kullanırken Bilinmesi Gerekenler

Araba kullanmak eğlencelidir, ancak bazıları için yüksek hızda araba kullanmak hem eğlenceli hem de adrenalin yüklüdür.

Aşağıda bahsedeceğimiz öneriler yüksek hızda araç kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri içeriyor olsa da biz surucukurslari.com olarak siz değerli sürücü ve sürücü adaylarına yüksek hızın felaket getireceğini tekrar hatırlatalım.

Stresliyken Araç Kullanmayın

Stresli ve yorgun olduğunuzda beyin daha yavaş tepki verir ve doğal olarak tüm uzuvlar yavaş hareket eder. Yani stresli veya yorgun olduğunuzda araba kullanırsanız kaza yapma olasılığınız 10 kat daha fazla artar.

Yağmurlu Havalarda Yüksek Hız Felakettir

Yüksek hızlarda aracın lastikleri ile asfalt arasına giren hava daha fazla olur. Bu da lastiklerin yere tutunmasını zorlaştırır.  Yağmurlu bir havada yüksek hızla araç kullandığınızda zaten zayıflamış olan yol tutuşu lastiklerin hassasiyetini daha da düşürür ve kazaya sebebiyet verir. 

Kör Noktalara Dikkat

Tüm araçlarda kör nokta denilen içeriden dışarı görüşü engelleyen bölümler vardır. Yüksek hızda giderken özellikle bu bölmelerin farkında olmalı ve bu bölgeleri tam olarak görmeden ani hareketler yapmaktan kaçınılmalıdır.

Öndeki Aracı Uyarın

Yüksek hız yapıyorsanız muhtemelen sollama kaçınılmaz olacaktır. Öndeki aracı sollarken kendinizi fark ettirmek ise hem sizin hem de diğer sürücünün güvenliği açısından önemlidir. Gündüz korna çalarak gece ise selektör yaparak öndeki araca niyetinizi mutlaka belli etmelisiniz. Yüksek hızda sollama yaparken ani şerit değişimi asla yapılmamalıdır.

Uygun Lastik Basıncına Sahip Olun

Yüksek hızda araç sürerken lastik çok fazla ısınmaya başlar. Dolayısıyla sıcak bir lastikte basıncı korumak kolay değildir. Eğer aracınızın lastik basıncı doğru değilse yüksek hızda ısınan lastik patlayabilir ve bu da ciddi kazaya neden olacaktır.

Yukarıda her ne kadar yüksek hızda araç kullanırken neler yapmanız gerektiği hususunda birkaç bilgi verilmiş olsa da sizin iyi bir sürücü olarak bilmeniz gereken şey, yüksek hızda sürüşün güvenli olmadığıdır. Aşırı hız sadece sizin canınızı tehlikeye atmakla kalmaz aynı zamanda diğer sürücülerin ve yayalarında hayatını tehlikeye atar.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.08.2020

ABS Nedir - Nasıl Çalışır

29.04.2021

Multijet Motor Nedir

04.03.2021

2021 SRC Sınav Takvimi Nasıl

06.06.2022

Aday Sürücülük Ne Zaman Biter