Yokuş Yukarı ve Yokuş Aşağı Park Etme Nasıl Yapılır

ABONE OL
Yokuş Yukarı ve Yokuş Aşağı Park Etme Nasıl Yapılır

Yokuşa veya eğimli bir yola aracınızı park etmek zorunda kaldığınızda güvenliğinizi, diğer sürücü ve yayaların güvenliğini düşünerek hareket etmeli bunun içinde yapmanız gerekenleri bilmeniz gerekir. Bu makalemizde böyle bir durumla karşılaştığınızda aracınızı nasıl park etmeniz gerektiği hususunda bilgiler verelim istedik.

Yokuş yukarı veya yokuş aşağı park etme, sürücü kursu eğitimi esnasında genelde gösterilmeyen bir tekniktir. Bunun için araç kullanmaya başladığınızda bu eğitimi göstermiş olsalar da olmasalar da sizin mutlaka bilmeniz gerekir.

Yokuşta Park Ederken Lastiklerinizi Ne Tarafa Çevirmelisiniz?

Yokuşta park ederken, aracın kaçması ihtimali göz önünde bulundurulmalı ve lastikler aracın yola girmesini önleyecek şekilde çevrilmesi gerekir. Bunun için lastiklerin konumunu belirleyeceğiniz iki önemli faktör vardır. Bunlardan birincisi kaldırım, ikincisi ise kaldırımı olmayan yerlerdir.

Kaldırım Olan Yokuşta Park Etme

Eğer kaldırımı olan bir yolda yokuş aşağı park ediyorsanız direksiyonunuzu kaldırıma doğru çevirin ve lastikleri bu şekilde kaldırıma yaslayın. Vitesi geriye veya parka (otomatik) alın. Yokuş yukarı park ediyorsanız bu durumda lastiklerin iç bölümünü kaldırıma yaslayın ve aracı birinci vitese takın.

Kaldırımı Olmayan Yokuşta Park Etme

Kaldırımın olmadığı bir yokuştaysanız veya kaldırım aracınızı durduracak kadar yüksek değilse, lastiklerinizi aracın yoldan uzaklaşabileceği şekilde çevirmelisiniz.

Yokuşta Hangi Vitesi Kullanmalısınız?

Arabanızı doğru viteste bırakmak, düşündüğünüzden daha önemlidir. Aracı viteste bıraktığınızda motor frenleme etkisini kullanarak aracınızın yerinde kalmasına yardımcı olacaktır, yani motorunuz park freni ile birlikte 2. fren görevi yapacaktır.

Manuel vitesli otomobiller yokuş yukarı park halindeyken birinci viteste ve yokuş aşağı park halindeyken geri viteste olmalıdır.

Aracınızı yokuşa park ederken dikkat etmeniz gereken önemli hususlar aşağıda listelenmiştir.

  • Yolun kaldırımı var mı?
  • Yokuş yukarı mı yoksa yokuş aşağı mı park etmeniz gerekiyor?
  • Lastikler doğru yerleştirilmiş mi?
  • Olası bir şekilde aracın freni boşalırsa ne tarafa gidecek.
  • Araç doğru viteste mi?

Park etme veya diğer konularda daha fazla ipucu ve püf nokta arıyorsanız, ihtiyacınız olan bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.05.2022

Antalya Konyaaltı Sürücü Kursları - Konyaaltı Ehliyet Kursları

12.12.2023

Ehliyet Sınav Soruları 2024

29.04.2021

40 Bin TL’ye Kadar Alınabilecek Arabalar

07.05.2021

Otomobillerde Ayna Ayarı Nasıl Yapılır