Yokuş Yukarı Çıkarken Araba Neden Güç Kaybeder

ABONE OL
Yokuş Yukarı Çıkarken Araba Neden Güç Kaybeder

Araba sürerken, yokuş yukarı çıkıyorsanız, motorunuz ve diğer tüm bileşenlerin hatasız ve tam performansla çalışması gerekir. Çünkü araç yer çekimine karşı yukarı doğru çıkarken yeterli güce sahip olması gerekir. Eğer araçta herhangi bir arızalı bir bileşen varsa siz hızlanmaya çalışırken motor aracı itmede zorluk yaşayacaktır.  

Aracınızın Yokuş Yukarı Çıkarken Güç Kaybetmesinin Nedenleri

Kötü Yakıt Filtresi

Yakıt filtrelerinin değiştirilmeleri gerektiği servis aralığı vardır. Yakıt filtresi uzun bir süre değiştirilmezse, depoda partiküller ve tortu birikecek ve filtreyi tıkayarak yakıt akışını kısıtlayacaktır. Yakıt akışı azaldığında, enjektörlere yeterince yakıt ulaşmayacağı için aracın performansında düşüş olacaktır.

Tıkalı Egzoz Filtreleri

Egzoz sistemindeki parçalardan herhangi biri tıkanırsa motorun gücünü ve hızlanma kabiliyetini sınırlar. Doğal olarak bu durum neticesinde düz yollarda yavaş sürebilirsiniz, ancak yokuş yukarı muhtemelen aracınız çıkmayacaktır.

Tıkalı Hava Filtresi 

Tıkalı olmayan temiz bir hava filtresine sahip olmak önemlidir, böylece havanın filtreden geçmeye devam etmesi ve içindeki kirlilikler olmadan hazneye girmesi sağlanır. Aksi takdirde, motor asla bir yokuşu çıkacak kadar güç olmayacaktır.

Vakum Sızıntısı

Vakum sızıntıları rölantide olan araçları etkiler, ancak sızıntı yeterince kötüyse, araç performansını etkileyebilir. Hava giriş sisteminin olması gerektiği gibi sızdırmaz olduğundan emin olmak için vakum sızıntısı test edilebilir. Vakum sızıntısı aracın zayıf çalışmasına neden olur.

Tıkalı Yakıt Enjektörleri

Yakıt enjektörleri, yakıt sisteminde yanma odasından önceki son parçalardır. Enjektörler genellikle uzun süre dayanır, ancak yakıt filtresi gaz deposundaki tüm tortuları toplayamadığından eskime veya düşük yakıt kalitesiyle tıkanabilir. Enjektör tıkanırsa aracın performansını etkiler.

Arızalı Yakıt Pompası

Yakıt pompaları eskime, tortu birikmesi veya yanlış yakıt kullanılması nedeniyle arıza yapabilir. Sık sık boş yakıt deposu ile dolaşıyorsanız, yakıt pompasının bozulmasına neden olabilirsiniz. Yakıt, yakıt pompasını soğutmak için önemlidir uzun süre boyunca az yakıtla dolaşmak yakıt pompasının ömrünü önemli ölçüde azaltır. Bu da aracın çekiş kuvvetinin düşmesini sağlar.

Kötü Bujiler

Kötü bujiler aracın ateşleme sistemini etkileyeceğinden dolayı aracın performansının düşmesine neden olur.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.01.2022

Araba Kullanırken Debriyaj Nasıl Kullanılır

12.08.2021

Hatalı Park Nereye Şikayet Edilir

05.03.2021

Karayolunda Bozulup Kalan Araçların İşaretlenmesi ve Çekilmesi

09.07.2020

Pasta Cila Nedir - Nasıl Yapılır