Yerli Üretilen Araçlar Hangileridir

ABONE OL
Yerli Üretilen Araçlar Hangileridir

Türkiye gelişmekte olan ülkeler sıralamasında yer alıyor ve ekonomik anlamda sürekli bir gelişim içerisinde, bu gelişime ise otomobil sektörü de dahil. Bu makalemizde Türkiye’de üretimi yapılan otomobiller hakkında bilgi verelim istedik. Aşağıdaki modeller her ne kadar yabancı olsa da Türkiye’de üretim tesisleri bulunmaktadır.

Otomobil sektörü bilindiği üzere Türkiye’nin gelirinin büyük bir bölümünü oluşturuyor. İlk olarak 1966 yılında Anadol ile yola çıkmış olan seri üretim macerası sektörün günümüzdeki birçok otomobilini de ülkemizde üretmesine imkan tanımış oldu.

FIAT Egea

Türkiye’de üretilen yerli otomobiller denildiğinde ilk akla gelen marka FIAT’tır. Binek araçlardan tutunda ticari araçlara kadar birçok modelin üretimini yapan FIAT, Egea modelini ülkemizde üretiyor. Araç birçok otomobile göre uygun fiyat olsa da donanım, tasarım ve dayanıklılık açısından birçoğunun önüne geçiyor.

FIAT Doblo

Türkiye’de ticari araç denildiğinde ilk akla gelenlerin başında Doblo olur. Enişte arabası olarak da bilinen bu yerli otomobil, ticari pazarında en hareketli gözdesi olarak kabul edilmiştir. Araç her bütçeye uygun olacak şekilde üretilirken fiyat olarak da alıcısının yüzünü güldürmeyi başarabilmiştir.

FIAT Fiorino

FIAT’ta ticari araç denildiğinde Doblo kadar olmasa da binek modelleriyle de Fiorino güzel bir seçenek olarak karşımıza çıkar. Kompakt Minivan modeli olarak geçen araç özellikle küçük işletmelerin tercihi olmuştur.

Renault Megane

Bursa’daki Renault fabrikasında üretimi yapılan Megane, yılda 350 bin adet kapasiteyle üretilmektedir. Türkiye’de en çok yerli üretim otomobil yapan markalardan biri olan Renault, 1997 yılından bu yana araçlarını Bursa’daki fabrikasında üretiyor.

Renault Clio

Meganın dışında Renault’un Türkiye’de üretimini gerçekleştirdiği markalardan biri de Clio modelidir. Spor harchback görünümlü araç binek araç segmentinde yüksek satış grafiğine sahiptir.

 

Honda Civic

Otomatik araba sevenlerin en çok tercih ettiği markalardan olan Honda, Civic modelini Türkiye’de üretiyor. Marka 1997 yılından beri Gebze’deki fabrikasında üretimini gerçekleştiriyor.

 

Ford Transit

Dünya’da bu zamana kadar 8 milyonun üzerinde üretim rakamına sahip olan Ford Transit, Kocaeli’ndeki fabrikasında üretim yapılan modeller arasında bulunuyor.

 

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.01.2023

A Sınıfı Ehliyet Ne Kadar Oldu 2023

29.06.2021

Kazadan Sonra Arabanızı Nasıl Satabilirsiniz

22.04.2020

2020 Ehliyet Fiyatları

04.07.2022

İkinci El Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler