Yeni Teknolojiler Otomotiv Endüstrisini Nasıl Değiştirdi - SürücüKursları.com
ÖNEMLİ DUYURU: Ehliyet yenileme süresi 31 Temmuz 2025 tarihine kadar uzatıldı! Daha fazlasını öğrenin!
Türkiye’nin En Büyük
Sürücü Kursu Platformu
Hoşgeldiniz
E-Posta (*)
Şifre (*)
Şifremi Unuttum
Henüz Hesabınız Yok mu?
Üye olmak için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.
Yeni Teknolojiler Otomotiv Endüstrisini Nasıl Değiştirdi
28.07.2021
74
Paylaş

Yeni Teknolojiler Otomotiv Endüstrisini Nasıl Değiştirdi

Tarih boyunca, otomobil endüstrisi her zaman gelişen teknolojilere en açık endüstrilerden biri olmuştur. Elektrik, hibrit ve güneş enerjisi sistemlerinin içten yanmalı motorların ve LPG ile çalışan motorların yerini almaya başlamasıyla birlikte teknoloji, otomobillerin yakıt kullanma şeklini şimdiden yeniden tanımladı.

Otonom teknolojilerin ve bilgisayarların büyümesi, aynı anda kullanıcı etkileşimini artırmaya başlarken, sürüşün doğrudan kontrolünü ele almaya başladı. Kullanıcı, kontrolü yerleşik bir navigasyon sistemine devretmeye başladığından, otonom teknolojilerin geliştirilmesi sürüş deneyimini yeniden tanımlayacak.

Otonom Teknolojinin Büyümesi

Otomotiv endüstrisinde teknolojinin bir sonucu olarak halihazırda meydana gelen en büyük değişiklik, özerkliktir. Üreticiler, daha büyük ölçekte kendi kendine giden arabalar geliştirme sürecindeler.

Çoğu modern otomobil, Otonom Acil Durum Frenleme (AEB) gibi otonom sistemlere sahiptir. AEB sistemleri, önünüzdeki yolu değerlendirmek ve olası çarpışmaları çözmek için radar, kameralar ve lidar teknolojisini kullanıyor. Bu sistemler sürücüye bir çarpışmayı önlemek için önlem alınması gerektiğini bildirir ve daha sonra herhangi bir önlem alınmazsa sürücü adına fren yapar.

Kendi Kendine Sürüş Sistemleri

Audi'nin uyarlanabilir hız sabitleyicisi, dur ve kalk işlevine sahip bir sistem örneğidir. Aracın çevresini analiz etmek için 30 kontrol birimi görev yapıyor. ir. Audi'nin hız sabitleme sistemi, hızı, sürücünün aracı ile öndeki araç arasındaki mesafeye göre 0'dan 155’ e kadar ayarlıyor.

Aracın önündeki iki radar sensörü, sistemin mesafeyi belirlemesini sağlar ve kullanıcı, sistemin hızlanma hızını özelleştirebilir.

Mevcut pazarda, BMW 7 Serisi, sahibinin müdahalesi olmadan kendi kendini park etme yeteneğine sahip. BMW 7 Serisi'nde hız sabitleme sistemlerinin ve kendi kendine park etme sistemlerinin artan önemi, tam otonom sistemlerin otomatik teknoloji devriminin bir sonraki aşaması olacağını gösteriyor.

Bilgisayarlar, otomobillerin seri üretiminde daha merkezi hale geldikçe, kullanıcı etkileşimi kapasitesi muazzam bir şekilde arttı. Bugün, üretilen her arabada çok çeşitli işlevleri kontrol eden bir tür bilgisayar var.

Birçok bilgisayar, kullanıcının GPS, hız sabitleyici ve araç sıcaklığını ve hatta egzoz emisyonlarını kontrol etmesini sağlıyor. Bu sistemler, dünyanın dört bir yanındaki sürücülere konfor olarak sunuluyor.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkan Haberler

Daha fazlası

Yorum Yapmak için Giriş Yapın

Yorum yazabilmek için hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap
Henüz yorum yapılmamış.
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. by Timsah