Yeni Nesil Nissan Z Proton Hakkında Bilgiler

ABONE OL
Yeni Nesil Nissan Z Proton Hakkında Bilgiler

Nissan ürettiği Z için çok uzun zamandan beridir bir değişiklik yapmıyordu, bu da aracın artık yenilenmesinin bir zorunluluk olduğunu ortaya koydu. Araç yenilenirken iddialı bir tasarımla piyasaya giriş yaptı ve bu da aracın düşen satış rakamlarının yeniden artışa geçebileceğini düşündürdü.

Nissanın ilk çıkan 370Z modelinin ardından yenilenen modelinde nasıl olacağı tartışılıyordu, iddialı bir şekilde girişinin yapılması beklenen Z Proton ise kullanıcıların beklentilerini karşılayabilecek bir tasarıma sahip. Araç seri üretim mantığı ile tasarlandı.

Z Modeline Bağlı Kalınmış

Nissan Z modeline bağımlığını daima sürdürüyor. Proton ise modernleşmeye gitmiş bir yapıda. Aracın temel özellikleri ve tasarımını kaybetmeden spor özelliklerle süslemesi yapılırken gözyaşını andıran farlar ise ilk tasarıma benzer bir hale getirilmiş. Aracın tavanında ve kabininde de yine benzerlikler var.

Araca arkadan baktığımızda 300ZX modeli ile karşılaşılan tasarımda geçmişe yine bağlı kalınmış ancak modern bir yapı da unutulmamış. 19 inç büyüklüğünde jantlar karbon eklemeleri ve çift egzozu aracın ilgi çekici görünümünü daha da çok artırmış duruyor.

Nissan Z Proton Donanımı

Aracın uzunluğu 4382 mm. 1849 mm genişliğe sahip olan aracın dışarıdan bakıldığında kabinde retro bir görünüm var. Genelde modern olarak tabir edebileceğimiz bir tasarıma sahip olurken hareketli gösterge panelleri dikkat çekiyor. Paneller bilgi verirken aynı zamanda eğlence de sunabiliyor. Araç tasarlanırken yarışçılardan da görüş desteği alındığının altını çizelim.

Aracın motoruyla ilgili henüz bir bilgi verilmezken üretim aşamasında tahmini olarak 6 vites bekleniyor. 370Z modeliyle kıyasladığınızda üstün performans alınması da beklentiler dahilinde.

400 beygir gücünde 366 NM torka sahip olan aracın 3,7 litre V6 motoru olacak. Bu rakamlara baktığımızda araç tasarımın yanı sıra motoruyla da bir hayli güçlü olacağa benziyor.

Yukarıda bahsettiğimiz özellikler tanıtımdan öteye gitmezken Nissan meraklıları aracın görünümüyle ilgili çok şeyi de merak ediyor. Otomobil uzmanlarına göre araç söylendiğinden çok daha fazlası olacak. Aracın ne zaman üretime geçeceği konusunda net bir bilgi bulunmuyor, ancak 20 ay içinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.04.2021

2022 Yeni Skoda Kushaq İncelemesi

25.12.2020

Uzun Süre Yatmış Araç Nasıl Çalıştırılmalıdır

13.04.2021

Aracınız Yaza Hazır mı

09.06.2021

2022 Kia Sportage İncelemesi