Yeni Frenler Neden Ses Yapar

ABONE OL
Yeni Frenler Neden Ses Yapar

Arabanızın frenlerini değiştirmek için servise götürdünüz ancak servis dönüşü frene bastığınızda frenlerinizin ses çıkardığını duydunuz. Evet, bu fren değişimi sonrasında genel olarak yaşanan bir durumdur, fakat bazı seslerin de bu kadar masum olmadığının altını çizebiliriz. Peki, frenler değiştirirken bazı sesler normal olurken bazı sesler neden bir sorunun işareti olabilir. Yani neyin normal neyin normal olmayan bir ses olduğunu anlayabilmek için neler yapılması gerekiyor? İsterseniz sorunun yanıtını bulmak için ilk olarak normal fren sesi nedir? Bu sorunun yanıtını bakalım.

Normal Yeni Fren Sesi

Frenlerden gelen sesler bazı durumlarda normaldir. Örneğin frenlerin nemlenmesi, aracın ağır kullanılması, gibi sayılabilir.

Balatalarda nemlenme ya da ıslaklıktan kaynaklanan yoğunlaşma frene bastığınızda ses çıkarmasına neden olur, ancak aracı kullanmaya devam ettikçe ses kesilecektir.

Frenlere çok fazla basmak ya da sık basıp çekmek balataların ısınmasına ve dolayısıyla ses çıkarmasına neden olacaktır. Bu sesin giderilmesi için aracın durdurulması ya da bir müddet frene basılmaması gerekir.

Normal Olmayan Fren Sesi

Fren balatalarını değiştirdikten sonra duyduğunuz ses fren balatalarınızın diskinizle uyum sağlamaya çalışmasıdır. Bu ses belli bir kilometre boyunca devam edecek hatta bu süre içerisinde aracınızın frenlerinin de henüz tam tutmadığını fark edeceksiniz. 

Frene bastığınızda direksiyon simidinde bir titreme, darbe ve gıcırtı meydana geliyorsa bu aracı tamirciye tekrardan götürmeniz için bir nedendir. Çünkü fren sisteminizde yolunda gitmeyen bazı şeyler var demektir. 

Yeni Fren Balatalarının Bakımı Nasıl Olmalı?

Yeni fren balatalarınızın bakımını yapmanız, daha uzun süre dayanmalarına ve daha iyi performans göstermelerine yardımcı olabilir. Fren balatalarına en iyi bakma yöntemi onların çok fazla ısınmasına izin vermemektir. Bunun için agresif araç kullanmaktan kaçınmalı ve sık frene basılmamalıdır.

Fren balatalarınızı yeni değiştirmiş olsanız da olmasanız da, frenlerinizle ilgili bir sorunuz olduğunda mutlaka servise gitmeniz gerekir. Çünkü fren bir aracın durması için en önemli parçadır ve sizi yarı yolda kesinlikle bırakmamalıdır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.06.2021

Turbo Revizyonu Nedir

30.03.2020

SRC Belgesi Nasıl Alınır

06.09.2022

Orhaneli Sürücü Kursları – Orhaneli Ehliyet Kursları

13.08.2020

Trafikte Vurup Kaçan Araçlar İçin Nasıl Bir Yol İzlenmelidir