Yeni Ehliyetim Kaç Günde Gelir

ABONE OL
Yeni Ehliyetim Kaç Günde Gelir

Ehliyet almaya hak kazanıp trafik tescil birimine gittiğinizde işlemler esnasında sizden adres ve telefon bilgileriniz istenir. Nedeni ise ehliyetinizin beyan etmiş olduğunuz bu adrese teslim edilmesidir. Ehliyetinizin durumunu ise gönderi numarası ve barkod numarası ile öğrenebilmeniz için cep telefonunuza mesaj gönderilir.

Ehliyet basım merkezinde hazırlanıp baskı yapıldıktan sonra PTT kargoya verilerek adresinize postalanır.

Ehliyetiniz kargoya verildiğinde haberdar edilmeniz ve gönderinizi takip etmeniz için aynı anda cep telefonunuza mesaj gönderilir. Ehliyetiniz PTT ile yola çıktıktan sonra yoğunluğa bağlı olarak adresinize ulaştırılır. Eğer PTT görevlisi adresinize iki kez gelip sizi bulamazsa bu durumda PTT şubesinde ehliyetiniz 7 gün boyunca bekletilir ve sonrasında telefon numaranızdan size ulaşılarak belgenizi almanız konusunda bilgi verilir.

PTT görevlisi geldiğinde bulamadığını belgelemek içinde posta kutunuza bir kağıt yapıştırarak gönderiniz hakkındaki bilgiyi verecektir.

Eğer tüm bunlara rağmen PTT görevlileri size ulaşamazlarsa bu durumda belgeniz Trafik Tescil Şubesine gönderilecektir. Bu durumda ise belgenizi kendiniz giderek almanız gerekiyor.

Geçtiğimiz yıllarda ehliyet işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığı için ulaşması 1 hafta kadar sürüyordu. Ancak şu an ehliyet işlemleri Nüfus Müdürlüğü tarafından yapılıyor ve işlemler çok daha hızlı sonuçlanıyor.

Elime Ulaşmayan Ehliyetim Hakkında Bilgi Almak İçin Ne Yapmalıyım?

Eğer ehliyetiniz elinize çok uzun süre boyunca ulaşmamışsa bu durumda sizin yapmanız gereken şey PTT Müşteri Hizmetlerini aramak olmalıdır.

Yeni Ehliyet İçin Nasıl Başvurulur?

Yeni ehliyetlerin düzenlenmesi göre Nüfus Müdürlükleri tarafından yapılıyor. Doğal olarak randevunuzu buradan almanız gerekiyor. Randevunuzu telefonla ya da internetten alabilirsiniz. Randevu gün ve saatini belirledikten sonra aile doktorunuz yani sağlık ocaklarından veya herhangi bir devlet hastanesinden, tıp merkezinden, özel hastaneden ya da üniversite hastanesinden sağlık raporu almanız gerekiyor. Raporunuzu aldıktan sonra yeni ehliyetinizde kullanılmak üzere biyometrik fotoğrafa ihtiyacınız olacak. Bunu çektirdikten sonra eski ehliyetinizle birlikte Nüfus Müdürlüğünün size vermiş olduğu randevu zamanında gitmeniz yeterli.

Ehliyet ve sürücü kursu hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.11.2020

Az Yakıtla Araba Sürmenin 5 Zararı

29.08.2022

KTT ve ERP Çarpma Nedir

21.05.2021

2021 Kayıp Ehliyet İşlemleri

19.01.2022

Vurdurarak Çalıştırmak Araca Zarar Verir mi