Yeni Ehliyet Yurt Dışında Geçerli mi

ABONE OL
Yeni Ehliyet Yurt Dışında Geçerli mi?

Yeni ehliyet yurt dışında geçerli mi? Halen merak edilen konular arasında yer alıyor. Nedeni ise 2016 yılından sonra yapılan değişikliklerin AB uyum çerçevesi kapsamında olmasıdır. Bizde bu makalemizde Türk ehliyeti yurt dışında geçerli mi? sorusunun yanıtını verelim istedik.

Türk ehliyeti eğer 6 aydan daha fazla bir süre yurt dışında kalınacaksa bu durumda geçerli değildir. Ancak ehliyetiniz anlaşmalı olan ülkelerin tamamında 6 ay içerisinde geçerlidir. Eğer 6 aydan daha fazla yurt dışında kalınması gerekiyorsa bu durumda Türk ehliyetini bulunduğunuz ülkenin ehliyetine çevirmeniz gerekiyor. Yeni ehliyet ya da eski ehliyet olsun her ikisinin de yurt dışında geçerliliği vardır. Aynı şekilde yurt dışından geldiğinizde de yurt dışı ehliyeti Türk ehliyetine çevirme gerekir.

Türk ehliyeti Almanya’da geçerli mi? sorusu Almanya’ya gidip araç kiralamak ya da kendi aracını kullanmak isteyenlerin merak ettiği bir konudur. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Almanya’ya da gitmiş olsanız Türk ehliyetinizi 6 ay boyunca sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Aslında ehliyetlerle ilgili olan bu durum yalnız yabancı ülkelerde geçerli değildir. Bizim ülkemizde de yabancı ehliyetlerin 6 ay boyunca kullanılabilmesi söz konusudur.

Türk Ehliyetini Uluslararası Ehliyete Çevirme

Türk ehliyetini uluslararası ehliyete çevirme işlemini yapabilmeniz için öncelikli olarak yetkili kurum olan Türkiye Turing Otomobil Kurumu’na başvurmanız gerekiyor. Türkiye’de Uluslararası Ehliyet verme yetkisi bu kuruma verilmiştir. Kuruma başvuru esnasında sizden bazı belgeler talep edilecektir. Bu belgeler ise şöyledir:

  • Sürücü belgesi aslı,
  • Ehliyetinde kimlik numarası bulunmayan sürücülerin kimliklerinin aslı ya da fotokopisi,
  • İki adet vesikalık fotoğraf

Yabancı uyruklu vatandaşlar sürücü belgesi almak istedikleri takdirde aşağıdaki belgeleri hazırlamalıdırlar:

  • Sürücü belgesinin aslı,
  • 2 adet fotoğraf,
  • Sürücü belgesinin Diplomatik Temsilci (Konsolosluk veya Büyükelçilik) onaylı tercümesi

Yukarıdaki belgelerin tamamlanması durumunda alınan Uluslararası ehliyet 1 yıl geçerlidir. Burada dikkat edilmesi gereken ise Uluslararası ehliyet hangi ülkeden alınmışsa o ülkede geçersizdir.

Uluslararası Ehliyet Fiyatları

Uluslararası ehliyet fiyatları her yıl farklı oranlarda zamlanır. Harç ücretleri mevzuata göre belirlenir. Daha önce belgesi olan kişiler harç ücretini indirimli ödeyebilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

Trafik Polisinin Görev ve Sorumlulukları

12.11.2020

Güvenli Durma Mesafesi Nedir

26.03.2021

Elektronik Park Freni Nedir, Avantajları Nelerdir

19.02.2021

Kar Zinciri Nasıl Takılır