Yeni Ehliyet Nasıl Alınır

ABONE OL
Yeni Ehliyet Nasıl Alınır

Ehliyet yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonucunda 2016 yılından itibaren yeni sistem devreye girmiş ve eski tip ehliyetlerin 31 Aralık 2022 tarihine kadar değiştirilmesi kararlaştırılmıştır.

Bu süre içerisinde ehliyetlerini değiştirmeyenlerin ehliyetleri iptal olacağı için yenilemenin mutlaka yapılması gerekir.

Yapılan değişiklikler ilk kez sürücü belgesi alacak olanlarında ister istemez kafasını karıştırmaktadır. Çünkü yeni yasayla birlikte ehliyet sınıflarının sayısı da çoğalmıştır.

Yeni ehliyet almak isteyen bir sürücü adayının öncelikli olarak yapması gereken iyi bir sürücü kursu bulmak olmalıdır. Bunun için sitemizi ziyaret ederek sürücü kurslarının araştırması yapılabilir.

Yeni Ehliyet için Nasıl Başvuru Yapabilirim?

2016 yılından önce alınan tüm ehliyet sınıflarının yenisiyle değiştirilmesi gerekir. Bunu içinde yapılması gereken öncelikli olarak Nüfus Müdürlüklerinden ehliyet yenileme randevusunun alınmasıdır. Eğer internet üzerinden yapılmak istenmezse bu durumda ALO 199 hattı aranarak telefonla randevu alınabilir. Online randevu işlemi esnasında sizden mail adresi isteneceğini unutmamalısınız, çünkü mail adresinize bir kod gönderilecek ve bu onay kodunuzu yanınızda bulundurmanız gerekiyor.

Onay kodunuz ve sizden istenilen diğer evraklarla birlikte Nüfus Müdürlüklerinden aldığınız randevu gününde saatinizden 30 dakika öncesinde hazır olmanız gerekiyor.

Ehliyetimi Ne Zamana Kadar Değiştirmek Zorundayım?

Son yapılan açıklamayla birlikte eski tip ehliyetlerinizi en geç 31 Aralık 2022 tarihine kadar yenisiyle değiştirmeniz gerekiyor.

Yeni Ehliyetlerle Birlikte Hayatımızda Ne Değişiyor?

Yeni ehliyetlerle birlikte hayatımızda değişen birtakım şeylerde var. Bunlardan bir tanesi eskiden bazı ülkelerde araç kullanabilmek için TURING Kurumu tarafından uluslararası ehliyet belgesi gerekiyordu. Bu belgeyi alabilmeniz için 450 TL para ödemeniz gerekiyordu. Yeni ehliyetle birlikte artık bunu ödemiyorsunuz.

Artık ömür boyu ehliyet dönemi sona ermiş oldu. Ehliyetler artık sınıfına göre 5 ya da 10 yılda bir yenilenmesi gerekecek.

Yeni tip ehliyetler 84 ülkede geçerlidir. Bunun için artık uluslararası ehliyet almak zorunda kalmayacaksınız.

Yeni ehliyetler sahteciliğin önüne geçebilmek için çipli olarak hazırlanmıştır. Bu nedenle bu belgelerin taklit edilmesi söz konusu değildir.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.04.2020

2020 Ehliyet Sınav Soruları – Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular

24.02.2022

İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi Zorunlu mu

25.01.2021

BMW Markasının Tarihi

12.08.2022

500 bin TL’ye Alınabilecek Arabalar Hangileri 2022