Yedek Parçası En Ucuz Arabalar

ABONE OL
Yedek Parçası En Ucuz Arabalar

Yeni bir araç alınırken sıfır olsun ikinci el olsun birkaç faktör aynı anda düşünülür. Bu faktörler arasında aracın yedek parçasının bulunma ihtimali ve fiyatı ön plandadır. Çünkü aldığınız aracın periyodik olarak bakımının da yapılması gerekir.

Aracın yaşı, yakıt tüketimi, hasar durumu değişenleri, vergisi gibi pek çok konu da alıcı için önemlidir. Tüm bu konulara dikkat ederken istenmeyen ve beklenmeyen zamanlarda gelebilecek bakımlarda sizin cebinizden çıkan masrafı etkileyecektir.

Yedek parçası ucuz olan araçlarla ilgili bir araştırma yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli konu ne sıklıkla masraf çıkarabileceğidir. Örneğin 2 farklı marka aracı ele alalım. Aracın biri 50 bin kilometrede bakım yapılması ve parça değişi mi yapılması gerekiyor diğerinde ise 100 bin kilometrede.

Fakat bu araçlardan daha önce parça değişimi yapılması gereken aracın parçası diğerinden yarı yarıya daha ucuz. O zaman bu aracı tercih etmek çok mantıklı olmayacaktır. Yani 100 bin km’de bir yedek parça değişimi gereken araç pahalı olsa da bir kez değişeceğinden dolayı maliyet bakımından daha uygun olacaktır. 

Yedek Parçası Ucuz Markalar

Türkiye’de yedek parçası ucuz olan araçları düşündüğümüzde özellikle yurtiçinde üretimi yapan otomobiller ön plana çıkıyor.

Fiat araçları bu konuda örnek olarak gösterilebilir. Fiat’ın üretmiş olduğu araçlar diğer araçlara göre yedek parça konusunda daha ekonomik ve parçanın bulunma ihtimali çok daha fazla.

Yine ülkemizde üretimi yapılan Renault, Toyota ve Hyundai gibi modellerin yedek parçalarının da uygun fiyatla satıldığını söylemek mümkün.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz otomobil markalarında fiyatlar aşağı yukarı aynı olsa da üst segment araçlarda fiyat aralıkları inanılmaz ölçüde artıyor. Mesela şöyle açıklayalım Renault Clio için alacağınız bir balata aynı markanın lüks segmentindeki Talisman için daha pahalıdır. Bu örneği diğer markalar içinde çeşitlendirebiliriz.

Piyasa geneli için konuşacak olursak Mercedes, BMW ve Volkswagen gurubu araçlarının yedek parçaları yurtdışından gelmiş olduğundan dolayı piyasadaki en pahalı olan yedek parçalara sahiplerdir. Orijinal parça yerine yan sanayi tercih etmiş olsanız bile diğer markalara göre daha fazla ödemek durumunda kalırsız. Araçlarla ilgili merak ettiğiniz tüm konulara https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.12.2021

Direksiyon Eğitimi Nasıl Olmalı?

05.05.2022

B Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, B Sınıfı Ehliyet Nedir

06.07.2022

Yürüyen Aksam Neye Denir? Hangi Parçalardan Oluşur

28.07.2021

2022 Mercedes-Benz EQS İncelemesi