Yağmurlu Havada Cam Buğulanması Nasıl Önlenir

ABONE OL
Yağmurlu Havada Cam Buğulanması Nasıl Önlenir

Yağmurlu ve soğuk havalarda cam buğulanması sorunu genelde sürücülerin karşılaştıkları önemli sorunlar arasında yer alır. Sürüş ister şehirler arası olsun, ister şehir içi olsun mutlaka dikkat gerektirir ve bunun içinde öncelikli olarak buğunun giderilmesi için neler yapılması gerektiğinin bilinmesi gerekir. Bu makalemiz ise tam bu noktada devreye girer ve bir aracın camlarındaki buğunun nasıl yok edilebileceğini anlatır.

Ön Camlar Neden Yağmurda Buğulanır?

Ön cam buğulanması, ön camın dış yüzeyinde değil, iç yüzeyindeki yoğuşmadan kaynaklanır. Yani dışarıyı silmek işe yaramaz. Aracın içindeki yüksek nem nedeniyle ön camda yoğuşma meydana gelir ve buğulanma, dışarıdaki sıcaklığın aracınızın içine göre daha soğuk olmasından kaynaklanır. Soğuk bir içeceğinizin dışında nemin nasıl toplandığını bir düşünün, bu aynı işlemdir.

Ön Camdaki Buğudan Nasıl Kurtulurum?

Buğulu camlardan kurtulmanın en hızlı yolu, klimanızı açmak ve aracınızın içini dış sıcaklıktan daha soğuk hale getirmektir.

Camdaki buğuyu temizlemek için, klimanızı açmadan ve klimanızı doğrudan ön cama üflediği ayara getirmeden önce camınızı bir bezle silin.

Buğu Kaybolmazsa?

Ön camınızdaki buğunun kaybolmasını sağlayamadığınızda, büyük olasılıkla, ön camınızda çıkarılması zor olan bu lekeye neden olan nemle karışmış yağ olacaktır.

Yağ, yüzeyleri silmek için kullandığınız temizlik ürününden veya arabanızda bulunan oda spreylerinden kaynaklanır. Bazı oda spreyleri buharlaşırken özellikle sıcak koşullarda ön camınıza yağ parçacıkları bırakabilir. Ön camınızda yağlanma varsa, yumuşak bir beze biraz alkol veya soda sürerek yağlı alanı temizleyebilirsiniz.

Ön Camınızın Buğulanmasını Nasıl Önleyebilirsiniz?

Ön camınızın buğulanmasını önlemenin en iyi yolu temiz tutmaktır. Uzun süreli etkiler için buğu önleyici ürünleri kullanabilirsiniz. Buğu önleyiciyi uygulamadan önce ön camınızın temiz ve kuru olduğundan emin olun.

Havalandırmanızı kontrol edin

Kapılarınızdaki ve pencerelerinizdeki bozuk parçalar kapı ve pencerenin kenarından nemin sızmasına neden olabilir. Aracınızın içinde herhangi bir nemli alan bulursanız, bu, havalandırma sisteminizin değiştirilmesi gerektiğinin bir işaretidir.

Buğu Giderme İçin Bir Örnek:

Camdaki buğuları gidermenin yolu traş jeli kullanmaktır. Banyo da uygulanan bu yöntem aracın camında da etkilidir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.05.2021

Trafik Sigortası Ne Kadar? 2021

04.01.2021

Test Sürüşünde Nelere Dikkat Edilmeli

31.07.2023

Hidrojenli Araba Nedir? Nasıl Çalışır

25.05.2021

Maddi Hasarlı Trafik Kazasında Hasarı Kim Karşılar