Yağmurda Daha İyi Sürüş Yapmanız İçin 7 Önemli İpucu

ABONE OL
Yağmurda Daha İyi Sürüş Yapmanız İçin 7 Önemli İpucu

Yağmur, sürüş sırasında birçok kişi için odak noktası haline gelir. Türkiye’de yağmur yağdığında yollar neredeyse engelli parkuruna dönüşüyor ve araba kullanmak oldukça tehlikeli bir hale geliyor. En deneyimli sürücüler bile özellikle yoğun yağmurda araba kullanmaktan endişe ediyor.

Yağmurda araç kullanmak zorunluysa, aracınızın ıslak yollara nasıl tepki vereceğini bilmeli ve yağmur sırasında görüşün önemli ölçüde azaldığını dikkate almalısınız.

Yağmurda sürüş güvenliği ipuçları:

  1. Bekleyin

Yağmurda ıslak yollar ve düşük görüş mesafesi tehlikelidir. Yapabiliyorsanız, gideceğiniz yere yola çıkmadan önce yağmurun hafiflemesini veya tamamen durmasını bekleyin.

  1. Arabanızı Kontrol Edin

Arabada her şeyin çalışır durumda olduğundan emin olmanız gerekir. Yoğun bir yağışın ortasında kalmak zorunda olduğunda kontrol etmeniz gereken ilk şey lastikleriniz olmalıdır. Lastiklerinizin derinliği kaygan yollarda gidecek kadar iyi olup olmadığını mutlaka kontrol edin.

  1. Normalden Daha Yavaş Sürün

Yağmur ilk yağmaya başladığı andan itibaren hızınızı düşürün. Bu sizi güvende tutmaya yardımcı olur ve istenmeyen kazaları önler. Aracınızın frenlere tepki vermesi için önerilen hız sınırından daha yavaş sürmelisiniz.

  1. Farlarınızı Açın

Yağmurda araç sürmek söz konusu olduğunda anahtar kelime görünürlüktür. Yağmura genelde sis eşlik eder ve bu da yoldaki görünürlüğü daha da azaltır.. Farlar ve sis farları sadece sizin için, değil, aynı zamanda yoldaki diğer araçların nerede olduğunuzu bilmesini sağlar.  Bunun için yağmurda farlarınızı açmanız önemlidir.

  1. Mesafenizi Koruyun

Yağmurda nasıl araba kullanılacağını öğrenmek istediğinizde, bilmeniz gereken ilk şeylerden biri mesafenin korunmasıdır. Önünüzdeki araçla aranızdaki mesafeyi mutlaka korumalısınız. Durmak için yeterli zamanınız olması için önünüzdeki araçla aranızda en az 2 araçlık bir boşluk bırakmalısınız.

  1. Ani Fren Yapmayın

Bir arabanın ıslak yollarda yavaşlaması ve durması daha uzun sürer. Bunun nedeni, lastikle yol arasında sıkışan ince bir su tabakasıdır. Bu durum lastikler arasındaki sürtünmeyi azaltır. Ani frende ise aracın kayma olasılığı artar ve bir anda kontrolü kaybedersiniz.

  1. Su birikintilerinden kaçının

Araç kullanırken, su birikintilerinden geçmeden önce yavaşlamak veya birikinti üzerinden geçmemek en iyisidir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

Motorsiklet Sınavına Girecekler için iletişim Cihazı ve Donanım

09.11.2022

EGR Valfi Nedir? EGR Valfi Arızası Nasıl Anlaşılır

07.05.2021

Araçtaki Boya Lekesi Nasıl Giderilir

09.08.2022

Honda Civic Type R 2023 Tasarımı ve Özellikleri