Vurup Kaçan Araçlar için Ne Yapılır

ABONE OL
Vurup Kaçan Araçlar için Ne Yapılır

Otomobiller ulaşımı konforlu hale getirip yaşamı renklendirebilmek için önemlidir. Ancak trafikte beklenmedik şeylerin yaşanma ihtimali bilinçli olmayı gerektirir. Bir sürücü otomobiller ve kurallar ne kadar bilinçli olursa yaşanacak panikte ortadan kalkmış olacaktır.

Trafikte yaşanan en büyük problem kazalardır, ancak tüm kazalarda masum bir şekilde gerçekleşmez. Kazalar dikkatsiz bir şekilde gerçekleşirken bazı sürücüler vurdukları araçları da geride bırakıp kaçarlar. Bu durum kaza sonrasında en can sıkıcı olandır, çünkü bazen vur kaç kazalarında suçlu olan tarafın bulunabilmesi mümkün olmamaktadır.

Vur kaç kazasında maddi hasar söz konusu olmuşsa o zaman nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini bilmekte doğru hareket edilmesini sağlayacaktır.

Peki, vur kaç kazalarında nasıl bir yol izlenmesi gereklidir?

Vur Kaç Kazalarında Nasıl Bir Yol İzlenmelidir?

Vur kaç kazası trafikte veya park halindeyken meydana gelebilir. Genel olarak da iki farklı durumda izlenecek yok aynıdır. İlk olarak olay yeri terk edilmeden mutlaka polise haber verilmesi gerekir. Eğer olay polisin kontrol yetkisinin dışında bir noktadaysa bu durumda görevli jandarma olacaktır.

Eğer vurup kaçan aracı görmüş ve plakasını almışsanız o zaman gerekli bilgileri kolluk güçleriyle paylaşmak işinizi kolaylaştıracaktır. Kolluk güçleri durum tespiti yaptıktan sonra tutanak kaza sonrasındaki hasarın tespiti için fotoğraf çekimi yapacaktır. 

Kazaya şahit olunmayan durumda ise işler biraz daha uğraştırıcı olabilir. bu durumda etrafta görgü tanığı olup olmadığını incelemeniz gerekiyor. Özellikle yoğun bir yerleşim yeri içerisindeyseniz görgü tanığı bulabilmek işinizi biraz daha kolaylaştıracaktır. Örneğin etrafta MOBESE kamerası vardır bu kameraların incelenmesini isteyebilirsiniz.

Trafik sigortası vur kaç kazalarında herhangi bir ödeme yapmaz, ancak kasko sigortanız varsa vur kaç kazaları bu sigorta kapsamı içerisinde bulunuyorsa tazminat alma hakkınız vardır. Yapmanız gereken olayın üzerinden zaman geçmeden sigorta şirketinizi durumdan haberdar etmektir. Polisin tuttuğu tutanak ve resimler sigorta şirketine iletildikten sonra eğer vurup kaçan şahıs tespit edilmiyorsa kasko sigortası kazanın masraflarını karşılayacaktır. 

Sonuç: Vur kaç kazalarında öncelik vurup kaçan kişinin tespit edilmesi yönünde olacaktır. Ancak tespit edilmiyorsa ve aracın kasko sigortası varsa hasar sigorta firması tarafından karşılanır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.03.2020

Aston Martin Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

10.09.2021

Sürücü Kursu Aracı İle Kaza Yaparsanız Ne Olur

21.03.2023

Ford Güncel Fiyat Listesi Mart 2023

07.07.2020

Kaç Tane Araba Alıp Satarsam Vergi Öderim