Virajı Dönerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

ABONE OL
Virajı Dönerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Bir viraja yaklaşırken, yapmanız gereken ilk değerlendirme, virajın ne kadar keskin olduğunu tespit etmektir. Eğer bu çok önemli konuyu tam olarak tespit edemezseniz bu durumda kendi canınızı tehlikeye atarken arabanızın kontrolünü kaybeder ve işlerin daha fazla büyümesine neden olabilirsiniz.

Virajın ne kadar keskin olduğuna dair değerlendirmenizi yaptıktan sonra hızınız viraja girebilmek için uygun mu? Bunu belirlemelisiniz. Burada altın kuralı hatırlamanız gerekiyor!

Altın kural: Net olarak görebileceğiniz bir mesafede ve yolun kendi tarafınızda durmalısınız.

Bu noktaları doğru bir şekilde değerlendirmenize yardımcı olmak için çevrenize dikkat edebilirsiniz. Viraja yaklaştığınızda virajın yönünü gösteren yol işaretlerine dikkat edin. Eğer işaretler yoksa yolun akışını gösteren ağaçların,  binaların veya sokak ışıklarının sırasını gözlemleyin. Bu size virajın ne kadar keskin olduğu konusunda değerlendirme imkanı sağlayacaktır.  

Viraja Girerken

  • Zamanında yavaşlayın ve gerekirse daha düşük bir vites seçin, çünkü bu size daha fazla kontrol sağlayacaktır. Viraj alırken vites değiştirmek elinizi direksiyondan çekeceğiniz anlamına geleceğinden dolayı bu tehlikeli olabilir.
  • Viraja girerken direksiyonu yumuşak ve kademeli olarak çevirin
  • Virajın etrafında dönerken fren yapmamalısınız.
  • En iyi yol tutuşu için motorunuz biraz bağırmalıdır, ancak bu virajda hızınızı artıracağınız anlamına gelmez.

Sağa Viraj Alırken

Sağdan viraj alırken, arabanızı şeridin soluna doğru konumlandırın, çünkü bu görüş alanınızı artırır, trafiğe yaklaşmanızı engeller, virajdaki diğer tehlikelerle başa çıkmanız için zaman verir. Arabanızı sola doğru konumlandırmak size sağ virajda daha iyi bir görüş sağlar.

Sola Viraj Alırken

Arabanızı şeridin ortasında tutun. Bunun nedeni ise karşı taraftan gelen bir aracın sizin şeridinize girme ihtimalinde tehlikeyi en az indirmektir. Sola çok yaklaşmayın, çünkü bu önünüzdeki yolu görüşünüzü kısıtlar ve daha az zaman kazandırır.

Virajdan çıkarken aynalarınızı kontrol edin ve yavaşça yol ve trafik koşullarına uygun bir hıza çıkın.

Yağmurlu havalarda lastiklerinizin yol tutuşu daha az olacaktır. Bu nedenle yağmurda viraja girerken daha fazla temkinli hareket edin ve olabildiğince hızınızı en aza indirin.

Otomobillerle ilgili daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.08.2022

Araç Gösterge Panelindeki İşaretler Ne Anlama Gelir

25.06.2021

Sürücü Kursu Taksit Yapar mı

08.07.2021

Honda’nın Garip Ama Etkileyici Başarı Hikâyesi

26.05.2021

Aşınmış Salıncak Burçları Hangi Sorunlara Neden Olur