Uzun Yolda Seyahat Güvenliği Nasıl Olmalı

ABONE OL
Uzun Yolda Seyahat Güvenliği Nasıl Olmalı

Uzun yolda seyahatin altın kuralı emniyet kemerini takmaktır. Bunun için direksiyona oturduğunuz anda ilk yapmanız gereken şey emniyet kemerinizi takmak olmalıdır.

Eğer aracınızda bebek olacaksa bu durumda bebek koltuğunu mutlaka gözden geçirin. Kemerlerinin sıkı bir şekilde bağlı olduğundan emin olun. Bebek ile kemer arasında boşluk olmamasına dikkat edin.

Çocuğunuzun yolculuk sırasında araç içerisinde rahat olması için dokusu az olan kıyafetler giydirin. Özellikle bebeğiniz yolculuk sırasında rahat bir pozisyonda değilse sizi de rahat ettirmeyeceğini bilmelisiniz.

Aracınızdaki oturuş pozisyonunuzu ayarlayın. Ayaklarınız pedallara uygun pozisyonda olmalı, yan aynalar ve dikiz aynasının oturduğunuz yerden görüş alanınızı en iyi şekilde görmesini sağlayın.

Aracınızın lastikleri ve rutin bakımlarının eksiksiz bir şekilde yapıldığından emin olun. Ehliyet, ruhsat gibi belgelerinizi aldıktan sonra artık hareket edebilirsiniz. Unutmamanız gereken şey cep telefonunun trafik kazası riskini 4 kat artıracağıdır. Bunun için hareket halinde cep telefonuyla konuşmayacak şekilde kendinizi hazırlayın. Gerekirse telefonunuzu kapatın ya da çalan bir telefonu yolculardan birisinin cevaplaması için ona verin. 

Aşırı sıcak bir havada yolculuk etmeniz gerekiyorsa bol bol sıvı tüketin. Her 2 saatte bir mola vermek dikkatiniz açısından çok önemlidir. Çünkü 2 saatin sonunda artık odağınız değişmeye başlayacaktır.

Aracınızın klimasını çalıştırabilirsiniz, ancak klimaya tek başına güvenmemelisiniz. Arada bir camı açıp temiz hava almak size iyi gelecektir. Araç kapalı kaldığı süre içerisinde içerideki sıcaklık her 15 dakikada bir 15–20 derece daha artmaya başlayacaktır. Çocuklarınızı yolculuk esnasında kısa bir süreliğine olsa da araç içerisinde asla yalnız bırakmayın. Siz indiğinizde onu da araçtan indirmek onu rahatlatacaktır. 

Sürüş Sırasında Yapılacaklar

Uzun yolda gündüzde olsa kısa farlarınızı yakmak iyi olacaktır. Yeni nesil otomobillerde gündüz farları olduğu için buna gerek kalmaz.

Mola sırasında yüzünüzü yıkamak kedinizi toparlamanız için önemlidir. Ayaklarınızı açmak için biraz yürümek iyi gelecektir.

Uzun yolculuğa olabildiğince gündüz çıkmaya bakın gece yolculuğunun riskleri gündüz yolculuğuna göre çok daha fazladır.

Otomobil sürüş teknikleriyle ilgili olarak https://www.surucukurslari.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.09.2020

Amortisör Nedir

13.02.2024

Oto Ekspertiz Raporu Satıcının Sorumluluğunu Kaldırır mı

09.04.2021

Triger Kayışı Arızası ve Uyarı İşaretleri

21.04.2021

2022 Yeni Ford F-Serisi Super Duty İncelemesi