Ülkelerin Otomobil Kültürleri

ABONE OL
Ülkelerin Otomobil Kültürleri

Otomobiller ihtiyaca yönelik üretiliyormuş gibi görünse de aslında ülkelerin kültürlerinin de bir parçasıdır. Bu makalemizde ülkeleri otomobil kültürleri hakkında bir değerlendirme yapalım istedik. Aşağıdaki listede Çin, Amerika, Japonya, Almanya ve Rusya konu edilmiştir.

Çin Otomobil Kültürü

Çinlilerin dünyadaki her şeyin taklidini yapmakta üstlerine yoktur. Ancak Çin’in en önemli özelliği her şeylerini kendilerinin üretebiliyor olmasıdır. Özellikle de kendi araçlarını ve bu araçların parçalarını üretiyor olması otomobil konusunda lider olduğunu gösteriyor. Çin’in otomobil kültürü, kanunlardan kaynaklı olarak sınırlı tutulmuştur. Yani ülkede modifiyeli araçlara çok yüksek oranda ceza kesildiği de bilinen bir gerçektir. Ülkede otomobillere yapılan modifiye işlemleri gizli bir şekilde yapılıyor.

Japonya Otomobil Kültürü

Japonya denildiğinde modifiyeli araçların cenneti desek yerinde olacaktır. Ülkede otomobil kültürü çok yüksek bir orandadır. Drift ve modifiyeli araçların tüm çıkış noktası Japonya’dır. Japonya’da gece saatlerinde modifiyeli araçlarla yasak olan yarışlar düzenlenir. Kaçak yarışlar ise Japon otomobil kültürünün adeta bir parçası olarak yerini almıştır. Japonya’da yapılan dağ yolu yarışları en sık yapılan illegal yarışlar içerisindedir.

Amerika Otomobil Kültürü

Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Amerika’da otomobiller günlük hayatın önemli bir parçasıdır. Amerika’nın büyük olması yerleşim yerlerinin da çok fazla alana dağılmasına imkan sağlamıştır. Bunun için ülkede toplu taşıma araçlarını kullanmak genelde işinizi çözmeyecektir.

Bunun yanı sır 1950 ve 1960’lı yıllarda otomobil devleri Amerika’ya damgasını vurmuştur. Otomobillerde teknoloji konusunda önemli olan Amerika,  modifiye konusunda her ne kadar Japonlar kadar olmasa da diğer ülkelere göre daha cesurdur. Şu an Amerika’da eski model araçların yeniden restore edilmesi ve kullanılması popüler hale gelmiştir.

Almanya Otomobil Kültürü

Almanya, otomobil üretimi konusunda merkez olarak kabul ediliyor olsa da, şu an da çok fazla ilgi görmüyor. Otomobillerin ülkede ucuz olması ve kolay erişebiliyor olması Türkiye’den farklı bir kültüre sahip olmasını sağlamıştır.

Rusya Otomobil Kültürü

Ruslar Lada dışında çok fazla araç üreten bir ülke değil, fakat özellikle gösteriş konusunda inanılmaz bir otomobil kültürüne sahip. Rusya’da sıradan otomobiller bile basit birkaç modifiye ve makyaj ile değiştirilebilir.

Dünya otomobil sektörüyle ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.11.2020

Çocuklarla Araba Yolculuğunu Nasıl Daha Az Stresli Hale Getirebilirsiniz

03.02.2021

Kaç Yaşına Kadar Araba Kullanılır

01.10.2021

Araç Şasi Numarası Nasıl Kontrol Edilir

21.06.2021

En İyi Araba Oyunları