Türkiye’de Üretilen Araçlar Hangileri

ABONE OL
Türkiye’de Üretilen Araçlar Hangileri

Otomobil sektörü, dünyada gelişmeye devam ederken Türkiye’de bu sektörde daha fazla söz sahibi olmaya başladı. Türkiye’de otomobil sektörü, ilk olarak 1954 yılında Tuzla’da Jeep fabrikası kurulmasıyla başladı. Günümüzde ise Bursa, otomotiv sektörünün en yoğun olduğu şehirdir. Öyle ki Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) fabrikası da Bursa Gemlik’te bulunmaktadır. Ülkemizin en büyük sektörlerinden olan otomobil sektörü, yükselmeye devam ederken tüketicilerin merak ettiği konulardan birisi de Türkiye’de hangi araçların üretildiği konusudur.

Otomotiv sektörü; satış, satış sonrası destek, ikinci el araç, yedek parça üretimi gibi farklı iş kollarıyla ülkemizde en büyük sektörlerden biridir. Bugün yabancı ülkeden getirildiği düşünülen birçok otomobil, ülkemizde üretilmektedir. İçeriğimizin devamında bahsedeceğimiz araçlardan bazıları yurt dışına da ihraç edilmektedir. Dolayısıyla bu sektör, ülke ekonomisine de büyük katkı sağlamaktadır.

Fiat Egea, Fiat Doblo, Fiat Linea, Fiat Fiorino

Yukarıda ismini paylaştığımız markaların Türkiye’de üretildiğini bilmeyen yoktur. Caddelerde sıkça karşılaştığımız bu otomobiller, Bursa’da bulunan Tofaş fabrikasında üretilerek birçok ülkeye ihraç edilmektedir.

Renault Megane ve Renault Clio

Türkiye’de en çok satan Fransız markası Renault’nun Megane ve Clio Türkiye’de üretilen araçlardan biridir. Bursa’da bulunan Oyak Renault fabrikasında üretilen bu modeller, ülkemizden dünyaya ihraç edilen otomobillerdendir.

Toyota Corolla ve Toyota CH-R

Sağlam yapıları ile öne çıkan Toyota, Japonya merkezli otomobil üreticisidir. Dünyada çok fazla tercih edilen Toyota Corolla ve çevre dostu hibrit modeli CH-R, Türkiye’de üretilen araçlar arasında yer almaktadır. Toyota araçlarının Türkiye’de üretildiği yer ise Sakarya’da bulunan Toyota Otomotiv Sanayi’nde üretilmektedir.

Hyundai i10 ve Hyundai i20

Şehir içi kullanımda çok sık tercih edilen Hyundai i10 ve Hyundai i20 model araçlar, ülkemizde üretilmektedir. Güney Kore merkezli Hyundai, araç kullanıcıları için yüksek performans ve yüksek konforlu sürüş deneyimi sağlamaktadır. İzmit’te Hyundai Assan fabrikasında üretilen araçlar, buradan dünyaya gönderilmektedir.

Ford Otosan

Ford’un Otosan markalı araçlar, Gölcük’te bulunan Ford Otosan fabrikasında üretilerek ihraç edilmektedir. Ülkemizde üretilen Ford Transit marka araçlar, New York gibi ülkelerde taksi olarak kullanılmaktadır.

TOGG

Türkiye’nin yerli otomobil serüveni, elektrikli araç TOGG ile devam etmektedir. 2018 yılında Gebze’de kurulan TOGG, 2019’da gerçekleştirilen bir etkinlikte tanıtıldı. Şu an da Bursa Gemlik’te yer alan TOGG’un Sedan ve SUV model araçlarının 2023 yılının ilk çeyreğinde yollara inmesi planlanmaktadır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.08.2021

Yat Ehliyeti Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir

22.10.2021

Aracınız Fren Yaparken Neden Sarsılır

26.07.2021

Arabanızı Ne Sıklıkta Yıkamalısınız

10.06.2021

Ehliyetsiz Araç Kullanmanın Cezası Ne Kadar? 2022