Türkiye’de Satılan Elektrikli Otomobiller Hangileri

ABONE OL
Türkiye’de Satılan Elektrikli Otomobiller Hangileri

Elektrikli otomobil, teknolojinin gelişmesi, akaryakıt fiyatlarındaki artış gibi pek çok nedenden dolayı artık dünya gündemine girmiş durumda. Sürücüler sıfır alacakları araçlar konusunda araştırma yaparken Türkiye’deki elektrikli otomobillerin hangileri olduğu konusu üzerinde de duruyorlar. Yapılan fiyat araştırması ve kıyaslama neticesinde verilen kararlar yeni bir araç alırken seçimi belirleyen en önemli faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Bugün ülkemizde az sayıda olsa da elektrikli araç var. Ancak dünyaya baktığımızda elektrikli otomobillerin tarihinin 100 yıl öncesine kadar gittiği biliniyor. İçten yanmalı motorlara sahip olan araların yaygın olması ve fiyat avantajından dolayı hep geri planda kalmış olan elektrikli otomobiller günümüzde olması gereken değeri de kazanmış durumda.

Aşağıda, Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller listesi ve özellikleri belirtilmiştir.

BMW i7

BMW’nin 7 serisi artık İ7 modeliyle elektrikli olarak yollardaki yerini almış durumda. Bu tasarımda köklü bir değişikliğe gitmiş olan marka, sektörün en güçlüleri arasında yer alır.

BMW iX3

BMW X3 modeli SAV tarzındaki en iyi otomobiller arasında bulunur. Marka sevilen bir model olmasını iX3 elektrikli modeliyle daha güçlü bir hale getirmiş durumda.

BMW i4

BMW elektrikli araç furyasına İ4 serisini de kattı. Binek olarak çok şık ve sportif bir tasarıma sahip olan araç artık Türkiye yollarında seyreder.

BMW iX

BMW’nin iX modeli de elektrikli olarak piyasaya sürülmüş. Araçtaki gelişmişlik hissini resimlerinden bile kolayca anlayabiliyorsunuz.

Jaguar I-Pace

Jaguar her zaman kendi yerini korumayı bilmiş ayrıcalıklı bir otomobil markasıdır. Jaguar I-Pace modeli ise elektrikli olarak üretilerek 4 tekerden çekiş sistemine sahip olacak şekilde donatılmış.

Mercedes-Benz EQC

Mercedes- Benz EQC, markanın ilk olarak seri üretim haline getirmiş olduğu bir modeldir. Türkiye’de 2020’nin sonlarında satışa sunulmuş bu orta segment SUV araç tasarım detaylarıyla mükemmel bir duruşa sahip.

Hyundai Kona Elektrik

Hyundai Kona elektrikli modeliyle dikkatleri çeken markalar arasında yer alıyor. Uzun menzili ve uygun fiyatı nedeniyle yeni otomobil alacaklarında ilk tercihleri arasında bulunuyor.

MINI Cooper SE

MINI Cooper özellikle tasarımından dolayı bayanların ilgisini çekiyor. Araç bundan tam 15 sene öncesinde ülkemize gelmişti, ancak o dönemlerde elektrikli modeli her yerde bulunmuyordu. 2020 yılından sonra ise tamamen elektrikli olan modelleri Türkiye’deki yerini aldı.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.01.2021

Trafik Bilgisi Genel Kavramları

27.04.2022

Eleşkirt Sürücü Kursları - Eleşkirt Ehliyet Kursları

28.11.2022

Arabam Hararet Yaparsa Ne Yapmam Gerekir

16.02.2021

Trafikte Stresi Azaltacak Tavsiyeler