Travers Nedir? Hangi Araçlarda Travers Vardır

ABONE OL
Travers Nedir - Hangi Araçlarda Travers Vardır

Travers, otomobilin altında önde ve arkada olmak üzere beşik şeklinde, şaselere bağlı olan bir parçadır. Bu parça sadece otomobillerde değil aynı zamanda trenlerde ve ray ile çalışan sistemlerde bulunur.

Travers otomobiller için önemli bir parçadır, ancak önemini daha iyi anlayabilmek için genel olarak yapısını anlamak mantıklı olacaktır.

Travers iki parçadan oluşur bunlar kendisi ve burçları şeklindedir. Kendisi çok sağlam olan bu parçanın burçları zaman zaman arıza yapabilir. Arızanın nedeni ise yıpranmadır.

Traversin Görevi Nedir?

Travers bir otomobilin temelini oluşturan en önemli parçalar arasında yer alır. Ön takım parçaları bu sisteme sabitlenir. Yani motorun alt kısmında bulunan tüm parçalar bu para üzerine monte edilmiştir. Traversin görevi ön takımdaki tüm parçaları bir arada tutmaktır. Bunun içinde parça çok sağlam ve dayanıklı malzemeden üretilir.

Otomobillerde Travers Arızaları

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi traversin kendisi çok sağlam bir malzemedir ve öyle kolay kolay arıza yapmaz. Özellikle dikkatli bir şekilde aracını kullanan ve düzenli bakımını ihmal etmeyen bir sürücü travers konusunda herhangi bir sorun yaşamayacaktır. Traversin arıza yaptığı bazı durumlarda vardır.  Arızanın büyüklüğüne göre parça tamir edilmeden değişmelidir, değişimin gerekip gerekmediği ise uzman bir usta tarafından belirlenebilir.

Usta traversin arıza yapıp yapmadığını anlayabilmek için bazı testleri yapması gerekir. Bu testler ise aşağıdaki gibi sayılabilir.

Traverste bükülme varsa değişim gerekir. Traversin bükülebilmesi için aracın kaza yapmış kazanın da çok şiddetli olması gerekir.

Otomobillerde bazı parçalar kullanıma bağlı olarak yıpranır ve değiştirilmesi gerekir. Travers burçları da zaman içerisinde yıpranır, doğal olarak böyle bir durum söz konusu olduğunda burçların değişimi yapılmalıdır.

Traversin kendisinde meydana gelen bir oksitlenme de parçanın yıpranmasına neden olur. 

Otomobillerin üstü kadar altının da önemli olduğunu unutmamak gerekir. her ne kadar görünen yerler olmasa da bir aracın güvenli olması temelinin de sağlam olmasına bağlıdır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.12.2022

Drift ve Spin Atma Cezası 2023

15.06.2021

2022 Geçici Ehliyet Belgesi Nasıl Alınır

16.10.2020

Arabalar Nasıl Tasarlanır

27.11.2020

Akü Çıkarılınca Veriler Silinir mi