Traktör Kasko Değeri Nedir, Neleri Kapsar

ABONE OL
Traktör Kasko Değeri Nedir, Neleri Kapsar

Trafik kasko sigortası, traktör olarak tanımlanan araçlar için isteğe bağlı olarak yaptırılabilen bir sigorta çeşididir. Trafik kasko fiyatının belirlenmesi, trafik kasko değeri olarak tanımlanır.

Traktör özellikle tarım sektöründe ve sanayide kullanılan araçların başında gelir. Traktörler için de trafik sigortası zorunluluğu var. Ancak kasko isteğe bağlı bir sigorta türü olduğundan traktöre kasko yaptırmak kişinin kendi isteğine bağlıdır. Traktör kasko fiyatının belirlenebilmesi kasko değeri esas alınır. Bu değer, Türkiye Sigorta Reasürans Şirketleri tarafından belirlenir. Aracın yaşına ve modeline göre değer farklılık gösterir. Bir örnek vermek gerekirse, 2022 model bir traktör ile 2017 model bir traktör arasında fiyat farkı vardır.

Traktör Kaskosu Ne İşe Yarar?

Traktörlerin tarım sektöründe kullanılıyor olması ister istemez kasko sigortası yaptırmak gerekir mi? sorusunu da gündeme getirmiştir. Ancak traktörlerin yaptıkları iş gereğince sürekli tehlike ile karşı karşıya olması kaskonun gerekliliğini de öne çıkarabilir. Mesela traktörün devrilmesi ya da köyde bir sel baskını olması halinde traktör zarar görebilir. İşte traktör kaskosu bu noktada belirlenmiş olan poliçe doğrultusunda devreye girer ve risklerin güvence altında olmasını sağlar. Traktör kaskosunun içinde motorlu ve motorsuz araçları, römork ve karavanları güvence altına almak vardır.

Traktör Kaskosu Neleri Kapsar?

Traktör kaskosunun kapsamı da otomobil kaskosu kadar geniştir. Çarpmadan yangına kadar birçok tehlikeye karşı traktörün güvence altında olmasını sağlayan bu sigorta yalnızca maddi zararları değil aynı zamanda çiftçinin geleceğini de güvence altına almasını sağlar. Kasko sigortasında yer alan ana teminatlar aşağıdaki gibidir:

  • Çarpma, çarpışma ve devrilme
  • Yanma
  • Sel ve su baskını
  • Çalınma veya çalınmaya teşebbüs edilmesi
  • Üçüncü kişilerin kötü niyetle yaptığı hareketler
  • Grev, terör, lokavt, halk hareketleri sonucu meydana gelen zararlar
  • Deprem, toprak kayması, fırtına ve dolu nedeniyle oluşan hasarlar
  • Sel ve su baskını
  • Traktöre sigara ve benzeri maddelerin temas etmesi sonucu oluşan hasarlar
  • Aracın yetkisiz kişilerce çekilmesi sonucu oluşan zararlar

Traktör Kasko Sigortası Ek Teminatlar

Traktör kasko sigortasında ana teminatlar yukarıda sıraladığımız gibidir. Ancak bir sürücü isterse kaskonun kapsamını daha da genişletebilir. Örneğin; cam teminatı, asistans hizmeti, servis teminatı gibi çeşitlendirilebilir.

Traktör kasko fiyatları her yıl ocak ayında düzenli olarak güncellenir ve değer listesi açıklanır. 

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

31.05.2021

Ehliyet Ne Demek, Stajyer Ehliyet Ne Demek

01.07.2022

Motor Yağı Değişimi Nasıl Yapılır, Kaç Yılda Bir Değişir

27.10.2020

Emniyet Şeridi Nedir, Ne İşe Yarar

05.02.2021

Bir Arabaya En Fazla Kaç Kişi Binebilir